Mainos

CIA: Ääni oli todella Saddamin

Amerikkalaiset asiantuntijat uskovat Saddam Hussein todella esiintyneen ääninauhalla, jonka qatarilainen tv-asema al-Jazeera esitti viime perjantaina.

Yhdysvaltain keskustiedustelupalvelun CIA:n antamassa lausunnossa sanotaan nauhalla olleen äänen olevan "erittäin todennäköisesti" Saddamin ääni. Ääninauhalla kehotettiin irakilaisia vastustamaan Yhdysvaltain miehitystä Irakissa.

- Kehotan teitä suojelemaan sankarillisia vastarintataistelijoita. Älkää antako tietoja tai apua vääräuskoisille hyökkääjille, nauhan ääni julisti.

Ääninauhalla sanottiin sen nauhoituksen tapahtuneen 14. kesäkuuta. CIA:n asiantuntijoiden mukaan nauhoituksen ajankohdasta ei ole kuitenkaan varmuutta nauhan huonon laadun vuoksi.

Saddamin olinpaikasta ei ole saatu tietoa sen jälkeen kun amerikkalaisjoukot valtasivat Bagdadin 9. huhtikuuta. Yhdysvallat on tarjonnut 25 miljoonan dollarin palkkion tiedoista, jotka johtavat Saddamin pidätykseen. Saddamin kahdesta pojasta, Udaysta ja Qusaysta, on luvattu 15 miljoonan dollarin palkkio kumpaisestakin.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.