Cate Blanchett salajuonien ja intohimon keskellä

AVAn tiistai-illan elokuvassa katsoja viedään ajassa taaksepäin Elisabet I:n aikaan. Nimikkoroolissa hurmaa ihastuttava näyttelijätär Cate Blanchett.

AVAn tiistai-illan Elisabet-elokuvan pääroolia tähdittää australialainen näyttelijälahjakkuus Cate Blanchett. Elokuva sijoittuu aikaan ennen kuningatar Elisabet ensimmäisen valtakautta.

Katsojia hemmotellaan upeilla puvuilla ja loisteliailla kulisseilla. Katsoja pääsee seuraamaan, kuinka Elisabet nousi valtaan lukuisien salajuonien ja vihamiesten keskellä. Eikä elokuvasta puutu myöskään intohimoa.

Vakuuttava roolisuoritus toi Blanchettille parhaan naispääosan Golden Globe -palkinnon sekä parhaan naispääosan BAFTA-palkinnon. Vaaleaverikkö sai roolistaan myös ensimmäisen Oscar-ehdokkuutensa.

Elisabet oli Blanchettin Hollywood-läpimurtoelokuva. Sen jälkeen hän on tehnyt lukuisia menestyselokuvia, joiden joukkoon mahtuvat muun muassa Taru Sormusten herrasta -trilogia, Babel, Benjamin Buttonin uskomaton elämä sekä Lentäjä, josta Blanchett pokkasi parhaan naissivuosan Oscarin.

Näyttelijättärellä on pyyhkinyt hyvin myös yksityiselämän saralla. Hän on ollut naimisissa käsikirjoittajamiehensä Andrew Uptonin kanssa vuodesta 1997 lähtien. Pariskunnalla on kolme yhteistä lasta.

(AVA)

Lähteet: IMDb.com, Wikipedia.org

Kuva: Getty Images

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja