Button: Kiinan GP paljasti heikkouden

Formula ykkösten MM-sarjaa johtavan Jenson Buttonin mukaan Brawn-autosta löytyi heikkous sateessa ajetussa Kiinan GP:ssä.

Button ei saanut renkaitaan riittävän nopeasti oikeaan lämpötilaan. Kauden kaksi ensimmäistä kisaa voittanut englantilaiskuski joutui Shanghaissa tyytymään kolmossijaan kahden Red Bull -auton takana.

- Turva-auton jälkeen näkyi, kuinka he katosivat edestämme kylmillä renkailla. Koin ajaessani paljon renkaiden värinää, mikä tarkoittaa sitä, ettei seos toimi kunnolla, koska se on liian kylmä, Button kertasi.

Brawn-auto ei hyödynnä renkaitaan maksimaalisesti.

- Meillä oli vaikeuksia saada lämpöä renkaisiin aika-ajokierroksen alussa. Juttelin Red Bull -kuljettajien kanssa ja heillä tilanne oli juuri päinvastainen: heidän täytyi kantaa huolta renkaidensa kunnosta. Yksi pulmistamme on se, ettemme käytä renkaitamme riittävästi. Asian parissa täytyy tehdä työtä, Button sanoi.

Kiinan GP:tä edeltänyt Malesian GP ajettiin niin ikään sadekelissä, mutta Buttonin renkaiden lämmitysongelma ei esiintynyt siellä.

- Ongelma ei näkynyt Malesiassa, jossa ajoimme vain yhden kierroksen välikelin renkaalla. Saderenkaalla ajaessamme oli aina joko liian märkää tai ei tarpeeksi märkää, Button selvitti.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat