Mainos

Bussilakko laajenee muualle maahan

Linja-autoliikenteen työtaistelu laajenee tänään pääkaupunkiseudulta Jyväskylään, Kuopioon, Lahteen, Ouluun ja Poriin.

Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT:n mukaan useiden suurtien kaupunkien paikallisliikenne pysähtyy aamuliikenteen työvuorojen alkaessa. Linja-autoyhtiöistä työtaistelun piirissä ovat Jyväskylän Liikenne, Kuopion Liikenne, Lahden Liikenne, Koskilinjat sekä Porin Linjojen paikallisliikenne. Toistaiseksi ei ole tietoa, ulottuuko lakko myös Varkauden paikallisliikenteeseen.

Esimerkiksi Kuopiossa hieman toistasataa bussinkuljettajaa on jäämässä lakkoon. Kuopion Liikenteen pääluottamusmies Kari Kaikkonen ei osaa sanoa, kauanko työnseisaus kestää. Yhtiön toimitusjohtajan Reijo Hobinin mukaan kaikki bussit pysyvät talleilla, koska lyhyen varoitusajan vuoksi erikoisjärjestelyjä ei ole ehditty tehdä. Hobin sanoi, ettei Kuopiossa ole paikallisesti ollut mitään erimielisyyksiä työnantajan ja työntekijöiden kanssa.

ATK: Työehtosopimusta rikotaan

AKT:n puheenjohtajan Timo Rädyn mukaan pääkaupunkiseudun bussiyhtiöt Connex ja Concordia toimivat työehtosopimuksen vastaisesti. Räty muistuttaa, että työntekijät ovat koko ajan olleet valmiit neuvottelemaan pääkaupunkiseudun työtaistelun lopettamiseksi.

Pääkaupunkiseudulla lakko jatkuu jo neljättä päivää. Keskiviikkona työtuomioistuin tuomitsi lakon laittomaksi ja langetti AKT:lle 20 000 euron sakon.

EK: Lakon loputtava

Elinkeinoelämän keskusliitto vaatii Auto- ja kuljetusalan ammattiliittoa lopettamaan bussilakkonsa pääkaupunkiseudulla.

Työmarkkinajohtaja Seppo Riskin mukaan AKT:n toiminta osoittaa räikeää piittaamattomuuta suomalaisesta oikeusjärjestelmästä.

Autoliikenteen Työnantajaliitto on vienyt lakon toisen kerran työtuomioistuimen käsittelyyn. Ratkaisua odotetaan tämän päivän aikana.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 11.11.2004)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.