Bush painostaa EU:ta hyväksymään geeniruoan

Yhdysvaltain presidentti George Bush painostaa EU:ta hyväksymään geeniruoan. Bushin mielestä Euroopan hallitusten pelot geeniruoasta ovat perusteettomia ja epätieteellisiä.

Presidentti George W. Bush on toistanut jälleen EU:lle ja muille Euroopan maille kohdistamansa arvostelun siitä, että ne eivät hyväksy markkinoilleen geenimanipuloitua ruokaa.

Bioteknologiakonferenssissa puhuneen Bushin mielestä Euroopan hallitusten pelot ovat "perusteettomia ja epätieteellisiä" ja estävät mm. Afrikan maita investoimasta bioteknologiaan.

EU on vastannut syytöksiin toteamalla, että geenimanipuloinnin mahdolliset haitat on ensin vakuuttavasti tutkittava ja että se antaa Afrikalle kehitysapua huomattavasti Yhdysvaltoja enemmän.

Viime viikolla Yhdysvallat uhkasi viedä EU:n kanssa käydyn kiistan geenimanipuloitujen tuotteiden kiellosta Maailman kauppajärjestön WTO:n ratkaistavaksi. Euroopassa valtaosa kuluttajista ei halua geenimanipuloitua ruokaa markkinoille, ja ympäristöjärjestöt myös Yhdysvalloissa ovat hyvin huolissaan siitä, että pitkän aikavälin vaikutuksia ei ole tutkittu tarpeeksi.

(MTV3-STT-Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat