Mainos

Bush Nato-huippukokouksessa: Kylmä sota on ohi

Naton ja Venäjän huippukokous Bukarestissa on sujunut hyvin, mutta uusia läpimurtoja ei ole saavutettu, kertoo Naton pääsihteeri Jaap de Hoop Scheffer.

Schefferin mukaan keskusteluissa Venäjän presidentin Vladimir Putinin kanssa vallitsi hyvä ilmapiiri. Venäläislähteiden mukaan Putin kertoi Venäjän olevan halukas yhteistyöhön, mutta vastustavan Naton laajenemista.

Venäjän ja Naton suhteita ovat varjostaneet Georgian ja Ukrainan pyrkimykset liittyä sotilasliittoon ja Yhdysvaltain kaavailema ohjuskilpihanke.

Venäjän ja Naton on tänään määrä allekirjoittaa myös Afganistanin huoltokuljetuksia koskeva sopimus. Sopimuksen ulkopuolelle jäävät asekuljetukset. Maitse Afganistanin joukoille saa viedä jatkossa muun muassa muonaa ja polttoaineita. Lentokuljetuksiin Nato ei saanut lupaa.

Bush: Kylmä sota on ohi

Yhdysvaltain presidentti George W. Bush toivoi Venäjän-suhteiden paranemista tavatessaan presidentti Putinin huippukokouksessa.

Bush painotti kylmän sodan olevan ohi tavatessaan Putinin, kertoo Nato-kokoukseen osallistuva Espanjan ulkoministeri Miguel Angel Moratinos.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja