Mainos

Bush empii autoteollisuuden avustamisessa

Pitkään väännetty Yhdysvaltain autoteollisuuden pelastuspaketti on presidentti George W. Bushin käsissä. Bush epäröi yhä lainapakettipäätöstä, ja hänen päähuolensa on se, auttaako laina autonvalmistajia pysymään pystyssä pitkällä aikavälillä. Valkoisen talon neuvottelut kongressin päättäjien kanssa jatkuivat yhä varhain aamulla Suomen aikaa.

Valkoinen talo, autotehtaat ja kongressi ovat neuvotelleet siitä, millaisilla ehdoilla 15 miljardin dollarin, eli noin 11,5 miljardin euron lainapaketti annettaisiin autonvalmistajille.

Lakiesitys menee Bushin hyväksynnän jälkeen vielä kongressin käsittelyyn.

Neuvottelun alla oleva paketti koskee tässä vaiheessa vain General Motorsia ja Chrysleria. Fordilla on toistaiseksi riittävästi varoja toiminnan jatkamiseen.

Alun perin autotehtaat, niin sanotut Detroitin kolme suurta, pyysivät kongressilta 34 miljardia dollaria.

Kongressin tiedetään vaativan rahoituksen käytön tiukkaa valvontaa ja yhtiöiden rakennemuutosta.

Tuleva presidentti Barack Obama on sanonut, ettei autoteollisuutta saisi päästää konkurssiin, mutta hänen mukaansa autotehtaiden johdon olisi syytä harkita muutoksia. Hän ei ole kuitenkaan vaatinut suoraan General Motorsin pääjohtajan Rick Wagonerin eroa.

Autoteollisuuden rahoitustarve tuli yhä polttavammaksii, kun maan työttömien määrä nousi marraskuussa ennakoitua enemmän.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.