Mainos

Burma: EU:n pakotteet ovat vitsi

Euroopan unionin talouspakotteet Burmaa vastaan ovat pelkkä vitsi, kirjoittivat lukuisat burmalaiset lehdet tänään. EU on lakkauttanut burmalaisten tuotteiden kauppaetuudet Burman sotilashallituksen ihmisoikeusrikkomusten vuoksi.

Hallituksen näkemyksiä noudattelevat burmalaislehdet julkaisivat tänään artikkelin, jossa sanottiin burmalaisten naureskelevan EU:n pakotteille.

Talousasiantuntijat katsovat, että EU:n pakotteiden merkitys Burman taloudelle on vähäinen. Paljon suurempi merkitys Burmalle olisi jäsenyys Aseanissa. Burma on tulossa tämän Kaakkois-Aasian maiden yhteistyöjärjestön jäseneksi heinäkuussa.

EU ja Asean-maat ovat pitkään kiistelleet siitä, mikä on paras tapa saada Burman hallitus noudattamaan kansainvälisiä normeja. Asean-maat pitävät parhaana omaa rakentavan yhteydenpidon politiikkaansa.

Burman opposition johtaja Aung San Suu Kyi on vedonnut monesti talouspakotteiden puolesta. Hänen mukaansa taloudellinen kanssakäyminen Burman kanssa hyödyttää vain maata hallitsevia kenraaleja.
(STT-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.