Mainos

Budjettiesitys on kauhukuva - käräjäoikeuksilla mielenilmauksia

Käräjäoikeudet ovat järjestäneet mielenilmauksia hallituksen budjettikaavailuja vastaan.

Itä-Uudellamaalla, Pirkanmaalla ja Helsingissä käräjäoikeuksien työntekijät kerääntyivät puoliltapäivin lounastauollaan hiljaiseen mielenilmaukseen.

Helsingin käräjäoikeudessa noin varttitunnin kestäneeseen mielenilmaukseen osallistui reilusti yli sata työntekijää, kaikista henkilöstöryhmistä.

Tuomioistuimet ovat huolissaan hallituksen kaavailuista, joissa tuomioistuinten määrärahoja leikataan 20 miljoonalla seuraavan kolmen vuoden aikana. Jos hallituksen budjettiesitys menee läpi eduskunnassa, ensi vuonna tuomioistuimilta höylätään pois kuusi miljoonaa euroa tähän vuoteen verrattuna.

Lisäksi hallituksen budjettiesityksessä on kaavailtu 90 henkilötyövuoden vähentämistä tuomioistuimista ensi vuonna. Tietoa leikkausten kohdistumisesta ei kuitenkaan vielä ole.

– Haluamme herättää päättäjiä todellisuuteen eli mitä hallituksen suunnitelmat tarkoittaisivat käytännössä, sanoo mielenilmaukseen osallistunut käräjätuomari Minna Hällström.  – Se tarkoittaa sitä, että käsittelyajat tulevat entisestään pidentymään, koska tilanne ei ole tällä hetkelläkään tyydyttävä. Käsittelyajat ovat liian pitkät. 

Tuomioistuimet ovat huolissaan erityisesti oikeusturvan toteutumisesta ja siitä, että hallituksen suunnittelemat säästöt näkyisivät toteutuessaan myös juttujen käsittelyn laadussa.

Eduskunnassa käsitellään parhaillaan hallituksen budjettiesitystä ensi vuodelle. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.