Mainos

Brittiyliopisto tuo luennot ITunesiin

Brittiyliopistot haalivat luennoilleen kuulijoita musiikkilataamo ITunesin avulla. University College London, Trinity College Dublin ja Britannian avoin yliopisto ovat ensimmäiset eurooppalaiset korkeakoulut, jotka jakavat luentomateriaaliaan ITunesissa ilmaiseksi.

Aikaisemmin musiikinlatausohjelman kautta luentoja ovat tarjonneet vain amerikkalaiset yliopistot. Nyt video- ja äänimateriaalia on tarjolla myös eurooppalaisten yliopistojen opintotarjottimelta. Palvelusta on ladattavissa muun muassa huippuakateemikkojen luentomateriaalia sekä tutkimusuutisia.

Monet Euroopan yliopistot ovat jo aikaisemmin tarjonneet luentojaan podcast-palveluina. Suomessa vastaavaa palvelua ei ole suunniteltu. Helsingin Yliopistosta kerrotaan, että tekniset valmiudet esimerkiksi luentojen lähettämiseen podcastina olisi jo olemassa, mutta internetissä jaettaville video-luennoille ei ole ollut tilausta.

Brittiyliopistojen tavoitteena on tuoda kurssien lataaminen mahdolliseksi kaikille kiinnostuneille koulutusasteesta huolimatta. Aluksi tarjolla on kuitenkin pelkästään neurotieteeseen liittyviä luentoja.

Palvelua tarjotaan ITunes U-sovelluksessa, joka on Applen ilmainen koulutukseen liittyvä areena.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.