Mainos

Britannian kulttuuriministeri rehvakkaana: Koko maailma kadehtii meitä!

– Kulttuuri merkitsee Britannialle samaa kuin aurinko Espanjalle. Koko maailma kadehtii kulttuurialaamme, rehvasteli Britannian kulttuuriministeri Jeremy Hunt Lontoo 2012 -festivaalin esittelytilaisuudessa Lontoon Towerissa torstaina.

Itsevarma väite, mutta kyllähän briteillä on mistä ammentaa: Stephen Fry, Damon Albarn, Damien Hirst ja jopa Wallace & Gromit kantavat kortensa kekoon, kun maan taidemaailma panee parastaan olympialaiskesänä.

12 viikkoa kestävä Lontoo 2012 -festivaali tarjoaa juhannusviikolta alkaen peräti 12 000 eri kulttuuritapahtumaa, joista suuri osa on ilmaisia. Festivaalin kohokohtia ovat esimerkiksi etuajassa avattu World Shakespeare Festival ja Damon Albarnin Dr. Dee -ooppera.

Festivaaliin kuuluvien tapahtumien lisäksi Lontoossa voi ensi kesänä kokea olympialaisten päätöskonsertin, jota tähdittävät legendaariset brittibändit Blur, New Order ja Madness.

Tavoitteena turismi ja työllistäminen

Olympialaisiin liittyvän taidetarjonnan toivotaan myös luovan työpaikkoja, etenkin nuorille. Britannian nuorisotyöttömyys on ennätyskorkealla 22 prosentissa.

– Toivon festivaalin tuovan kulttuuritöitä, jotka jatkuvat myös sen jälkeen, kun olympialaiset ovat ohi, festivaalijohtaja Tony Hall sanoi.

Myös turismin toivotaan kasvavan entisestään.

– Toivottavasti olympialaiset ja niiden kulttuuritarjonta nostavat Britannian maailman kuudenneksi suosituimmasta matkailukohteesta ainakin viidenneksi.

Olympialaiset avaavat sponsoreiden rahahanat

Lontoo 2012 -festivaaliohjelman esittelijöiden taustalla komeili katastrofissa ryvettyneen öljyjätti BP:n logo. Olympialaiset saavat ison rahan liikkeelle, tuoden rahoituksen monelle kalliille kulttuuriprojektille. Esimerkiksi Alfred Hitchcockin varhaistuotannon filmit restauroidaan ja tuodaan yleisön nähtäville festivaalin puitteissa.

Esittelytilaisuuteen osallistunut DJ-legenda Gilles Peterson sanoi suoraan, että hänet houkutteli mukaan avokätinen rahoitus.

– Iso budjetti oli suuri syy. Voin tuoda sen avulla esille valtavirrasta poikkeavaa musiikkia, kertoi Peterson, joka kuratoi Eurostarin sponsoroiman musiikkikiertueen.

Olympialaiset eivät merkitse Petersonillekaan pelkkää palkkapussia:

– On mahtavaa, että olympialaiset ovat täällä. Olen Lontoosta kotoisin ja suuri urheilufani. Aion pysyä kisojen aikana Lontoossa, toisin kuin moni muu!

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.