Mainos

Britannia valmistautuu viinanmyynnin vapautumiseen

Pubit saavat ensi viikon torstaista lähtien myydä alkoholia vuorokauden ympäri. Humalassa häiriköinnin uhataan kuitenkin johtavan aiempaa helpommin pidätykseen ja sakkoihin.

Britannian hallitus varautuu tiukkoihin kurinpitotoimiin, kun anniskeluravintolat ensi viikosta lähtien voivat tarjoilla alkoholia vuorokauden ympäri. Hallitus haluaa, ettei alkoholin myynnin vapautuminen näy lisääntyneenä häiriökäyttäytymisenä kaduilla ja kodeissa.

Sisäministeri Charles Clarken mukaan hallitus aikoo päättäväisesti panna kuriin kaikki, jotka juovat itsensä umpihumalaan ja aiheuttavat harmia muille.

- Viestimme on selvä: Menkää ulos, pitäkää hauskaa ja ottakaa drinkki. Mutta jos aiotte aiheuttaa harmia, olkaa varmoja siitä että hinta on korkea, Clarke sanoi.

Hallitus on aloittanut mainoskampanjan, jossa varoitetaan humalassa häiriköinnin johtavan aiempaa helpommin pidätykseen ja 80 punnan eli 120 euron sakkoihin. Mainoksissa mies virtsaa kadulle ja katuviemäriin valuu käteistä, kun taas toisessa kuvassa oksennetaan sakkorahoja.

Ensi viikon torstaina pubit eivät enää välttämättä sulje oviaan yhdeltätoista illalla. Arviolta 700 anniskelupaikkaa on saanut luvan ympärivuorokautiseen aukioloon ja alkoholijuomien anniskeluun.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.