Bridgestone-pomo: Eri rengas kuin Unkarissa

Formula ykkösten rengastoimittajan Bridgestonen tekninen johtaja Hisao Suganuma vakuutti, että japanilaisrengastaja on tehnyt märän kelin renkaidensa suhteen kehitystyötä sen jälkeen, kun Unkarin GP:ssä kävi ilmi, että Michelin on sillä rintamalla selvästi edellä.

Lauantaina Kiinan GP:n aika-ajossa toistui kuitenkin sama ilmiö: Michelin-kuljettajat olivat ylivoimaisia sateessa ajettaessa. Paras Bridgestone-kuski oli kuudenteen ruutuun yltänyt Michael Schumacher.

- Olemme äskettäin yrittäneet parantaa märän kelin renkaamme suorituskykyä. Käytimme täällä eri rengastyyppiä kuin Unkarissa. Vaikka kyse oli parannuksesta, ei se silti selvästikään riittänyt. Meidän täytyy parantaa pitoa tilanteissa, joissa radalle sataa vettä. Asiat paranivat kannaltamme sitä mukaa, kun rata kuivui, Suganuma sanoi Shanghain aika-ajon päätteeksi.

Suganuma ei kuitenkaan heitä toiveitaan sunnuntain GP:n suhteen, sillä mikäli kisa ajetaan sateen jäljiltä kuivuvalla radalla, saattaa etu keikahtaa Bridgestonen puolelle. Tästä nähtiin viitteitä lauantain harjoitusjaksolla, jonka aikana rata kuivui.

- Aamun harjoituksissa tallimme pystyivät siirtymään kuivan kelin renkaisiimme melko varhaisessa vaiheessa, mikä kertoo siitä, että kyseisellä renkaallamme on hyvä suorituskyky kosteissa olosuhteissa. Sääennuste lupaa huomiselle vaihtelevaa keliä, joten on mahdollista, että kuivan kelin renkaamme laajempi toiminta-alue saattaisi hyödyttää Bridgestone-talleja, Suganuma kertoi.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat