Briatorelle puuhataan uusia potkuja

Formula ykkösissä epähenkilöksi muuttunut Flavio Briatore joutuu luupin alle myös toisessa itselleen rakkaassa urheilulajissa.

Briatore omistaa osan englantilaisesta jalkapallojoukkueesta Queens Park Rangersista, ja seuraavaksi hänen tekemisensä ovat joutumassa Englannin jalkapalloliigan tutkittavaksi.

Liiga haluaa yksityiskohtaisia tietoja Kansainvälisen autoliiton FIA:n päätöksestä, jonka takia Briatoren toiminta F1:ssä loppui. FIA päätti maanantaina, ettei Briatore saa toimia formula ykkösissä millään tavalla. Päätös perustui Briatoren toimiin viimevuotisessa Singaporen gp:ssä, jossa hän ja Renault-tallin tekninen johtaja Pat Symonds käskivät tallin toisen kuljettajan ajaa tahallaan päin radan seinää.

Liiga edellyttää, että seuran omistaja on tehtävään sopiva. Liigan sääntöjen mukaan kukaan ei voi omistaa jalkapalloseuraa, jos on urheilujärjestön määräämässä toimintakiellossa.

Liigan puheenjohtaja lordi Mawhinney on pyytänyt FIA:lta lisätietoja päätöksestä. Liigan tiedottaja lisäsi, että sen jälkeen liiga päättää kannastaan tässä asiassa.

Briatore omistaa QPR:n yhdessä Bernie Ecclestonen ja suurliikemies Lakshmi Mittalin kanssa. Briatore on mukana myös mestaruussarjatason joukkueessa, jonka omistavan yrityksen hallituksen puheenjohtaja hän on. Briatore on joukkueen hallituksessa.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat