Mainos

Brasilian tulipalo: Järjestysmiehet luulivat sekasorron johtuvan tappelusta

Brasiliassa rajussa tulipalossa tuhoutuneen yökerhon omistajat vakuuttavat tekevänsä yhteistyötä poliisin kanssa onnettomuustutkinnassa.

Brasilialaisen Globo TV:n mukaan Kiss-yökerhon luvat olivat vanhentuneet viime elokuussa. Omistajia edustava asianajotoimisto kuitenkin korostaa, että yökerhon luvat olivat kunnossa. Lisäksi klubilla oli tehty omistajien mukaan paloturvallisuustarkastus.

Joidenkin tietojen mukaan klubin järjestysmiehet ryhtyivät sulkemaan varauloskäyntejä tulipalon syttyessä estääkseen asiakkaita poistumasta maksamatta. Tässä vaiheessa järjestysmiehet luulivat, että klubilla oli käynnissä tappelu.

Ilmeisesti yökerhon kattorakenteista alkanut tulipalo levisi silminnäkijöiden mukaan nopeasti valtavaksi tulimereksi.

Myrkyllisiä savukaasuja hengittäneet eivät löytäneet klubin pääovea ja monet heistä päätyivät vessoihin, mistä ulospääsyä ei ollut. Palomiesten mukaan huomattava osa uhreista löydettiin tukehtuneina yökerhon vessoista.

Bändi tunnettu pyroteknisistä esityksistään

Kiss-yökerhossa soitti paloiltana Gurizada Fandangueira -niminen bändi, joka on tullut tutuksi nimenomaan pyroteknisistä esityksistään. Bändi oli soittanut useita kertoja aiemminkin yökerhossa.

Bändin kitaristi Martin kertoo brasilialaisen Radio Gauchan haastattelussa, että bändi oli ehtinyt soittaa noin 20 minuuttia, kun he aloittivat tulitehoste-esityksen.

– Olemme tehneet sen useita kertoja, eikä koskaan ole ollut minkäänlaisia ongelmia, totesi Martin radiohaastattelussa.

Kitaristi kertoo nähneensä ensin lattialla pienen palan hiillosta. Tämän jälkeen hän oli kääntänyt katseensa ylös ja huomannut klubin katon olevan tulessa.

Miehen mukaan paloa yritettiin sammuttaa aluksi lavan takaa löydetyllä sammuttimella, mutta se ei toiminut. Tämän jälkeen alkoi paniikki ja sekasorto.

Bändin hanuristi Danilo Jacques sai surmansa tulipalossa.

– Näin hänet, mutta sitten hän katosi jonnekin väkijoukkoon.

Lähteet: Globo TV, CNN, BBC, Reuters, AFP

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.