Mainos

Bransonin kuumailmapallo vaikeuksissa

Maailmanympärilento kuumailmapallolla on vaikeuksissa tyynen sään vuoksi, ja sen onnistuminen ratkeaa muutaman lähitunnin aikana.

Britti Richard Bransonin ja kahden muun ohjaama kuumailmapallo oli aamulla noin 500 kilometrin päästä Havaijista. Lentäjät toivovat vielä löytävänsä tuulen, joka veisi heidät matalapainealueelta kohti Pohjois-Amerikan mannerta.

Lentäjät ohittivat torstai-iltana puolimatkan yrityksessä lentää ensimmäisinä maailmassa laskeutumatta kuumailmapallolla maailman ympäri.

Bransonin kilpailijat ovat nyreissään Bransonin luvattomasta Kiinan-ylityksestä.

Sveitsiläisen kuumailmapalloilija Bertrand Piccardin mukaan Kiina on pyytänyt hänen seuruettaan ja muita ennätystä hakevia lykkäämään suunnitelmiaan. Pyyntö johtuu siitä, että Bransonin kuumailmapallon reitti poikkesi ennakkon ilmoitetusta.

Jyrkimmän tulkinnan mukaan Kiina kieltää toistaiseksi kuumailmapallojen lennot ilmatilassaan. Kanssakilpailijoiden mielestä Bransonin toimintatapa estää muiden kilpailijoiden matkaanlähdön.

Branson on ohittanut jouluyönä matkan puolivälin Tyynen valtameren yllä. Mikäli kaikki sujuu hyvin ja sää on suosuisa, kuumailmapallo saapuu Yhdysvaltoihin tänään.

Bransonin seurue aloitti matkansa viime perjantaina Marokosta. Tarkoituksena on kiertää maapallo ilman välilaskua. Seurueen tavoittena on päättää matka uuden vuoden päivänä ja laskeutua pallollaan Eurooppaan.

Maapallon kiertämistä välilaskuitta kuumailmapallolla pidetään yhtenä ilmailun viimeisistä suurista haasteista.
(MTV3-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.