Mainos

Botnian rakennustöiden keskeytys ei tyydytä Uruguayta

Botnian sellutehdasta vastustava Argentiina on vaatinut tehtaan rakentamisen keskeyttämistä 90 päiväksi, mutta Botnia lupautui eilen vain 10 päivän keskeytykseen.

Uruguayn hallitus on tuominnut jyrkästi suomalaisen selluyhtiö Botnian, koska Botnia keskeyttää rakennustyöt kiistellyllä Fray Bentosin tehtaalla ainoastaan 10 päiväksi.

Hallituksen mukaan Uruguayn ja Argentiinan presidenttien täksi viikoksi suunniteltu tapaaminen peruuntuu Botnian asenteen vuoksi. Sellutehdasta vastustava Argentiina on asettanut tapaamisen ehdoksi, että rakennustyöt keskeytetään 90 päivän ajaksi.

Uruguayn hallituksen kabinettipäällikkö Gonzalo Fernandez sanoo maan hallituksen valittavan syvästi, ettei Botnia ole ymmärtänyt kahdenvälisen selkkauksen todellisia mittasuhteita ja ulottuvuutta, ja ettei se ole ollut myötämielisempi työnkeskeytyksen pituudesta päättäessään.

Fernandezin mukaan Uruguayn hallitus odottaa Botnian harkitsevan uudestaan päätöstään, josta yhtiö ilmoitti eilisiltana. Uruguayhin niinikään sellutehdasta rakentava espanjalainen Ence on aiemmin vahvistanut suostuvansa Uruguayn pyyntöön.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.