Borat saa tukea presidentin tyttäreltä

Kazakstanin johdon närkästyttänyt brittiläinen huumorihahmo Borat saa tukea yllättävältä taholta. Borat on löytänyt ymmärtäjän Kazakstanin presidentin Nursultan Nazarbajevin tyttärestä Darigasta.

Borat on myös Ali G:nä tunnetun koomikko Sacha Baron Cohenin luoma hahmo. Kehnoa englantia solkkaava Borat on olevinaan kazakstanilainen toimittaja, joka antaa Aasian maasta kuvan juoppojen, rasistien ja sovinistien tyyssijana.

Presidentin tytär Dariga katsoo, että Kazakstanin raivokas reaktio Boratin toilailuihin on vahingoittanut maata paljon enemmän kuin Boratin maasta kertomat vitsit. Kazakstan on uhannut haastaa Baron Cohenin oikeuteen, minkä lisäksi Boratin internetsivut suljettiin Kazakstanissa.

- Tuo webbisivu vahingoitti maamme imagoa paljon vähemmän kuin sen sulkeminen. Kaikki globaalit uutistoimistot kirjoittivat kotisivun sulkemisesta, Dariga muistuttaa.

- Meidän ei mielestäni tulisi pelätä huumoria tai yrittää valvoa kaikkea, hän lisää.

Borat-hahmo on muun muassa väittänyt, että kazakstanilaiset tekevät viiniä käyneestä hevosen virtsasta.

Borat on juontanut muun muassa MTV Europe Music Awards -gaalan. Hänet myös liki pitäen lynkattiin Yhdysvalloissa, kun Borat lauloi mikrofoniin oman näkemyksensä jenkkien kansallislaulusta isossa urheilutapahtumassa.

(MTV3-STT-Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja