Bob Geldof Etiopiaan

Sir Bob Geldof, irlantilainen rocktähti ja The Boomtown Rats -yhtyeen entinen laulaja, on jälleen huolestunut Etiopian tilanteesta ja on tästä syystä aikeissa matkata sinne. Geldof tekee matkansa toukokuun lopulla.

Etiopia on tänä vuonna kärsinyt pahimmasta kuivuudesta vuosikymmeniin ja pahimmillaan jopa 12 miljoonaa etiopialaista saattaa joutua näkemään nälkää. Viimeksi tilanne oli näin paha vuonna 1984, jolloin noin miljoona etiopialaista menetti henkensä ruoan puutteen vuoksi. On arvioitu, että toukokuusta joulukuuhun Etiopiaan täytyisi viedä liki miljoona tonnia ruokaa, jotta sitä olisi kaikille riittävästi.

Geldof tmatkustaa UNICEFin korkeiden virkamiesten seurassa, ja hän pyrkii viisipäiväisen vierailunsa aikana arvioimaan Etiopian tilanteen vakavuutta.

Geldof tuli tunnetuksi 1980-luvulla yhtyeensä ohella myös siitä, että hän järjesti kaikkien aikojen suurimman hyväntekeväisyyskonsertin, Live Aidin, jonka Lontoon ja Philadelphian konserttien tuotto käytettiin tuolloin nälänhädän lievittämiseen Afrikassa. Geldof aateloitiin hyväntekeväisyystyönsä vuoksi vuonna 1986.

Lue myös:

    Uusimmat