Mainos

Blair lupaa koulutusta Libanonin armeijalle

Samaan aikaan Blairia vastaan osoitti mieltään noin 2000 ihmistä Beirutin kaduilla. Mielenosoittajat syyttivät pääministeriä Israelin tukemisesta sodan aikana.

Britannia on luvannut tukea Libanonin armeijalle, jotta joukot pystyvät ottamaan koko maan valvontaansa. Pääministeri Tony Blair sanoi tänään Beirutissa, että sotilaat saavat briteiltä koulutusta ja varusteita.

Armeija on siirtynyt Etelä-Libanoniin sitä mukaa, kun Israel on vetäytynyt. Joukkojen aseistus on kuitenkin vanhaa ja sotilaat puutteellisesti koulutettuja.

Libanonin pääministeri Fuad Siniora on kehottanut Blairia ajamaan rauhaa Israelin ja palestiinalaisten välille. Rauhansopimuksen pitäisi hänestä perustua arabimaiden ehdotukseen, jossa ne tarjoavat rauhaa vastineeksi vetäytymisestä miehitetyiltä alueilta.

- Vain puuttumalla taustalla oleviin syihin voimme saada Lähi-itään rauhan ja turvallisuutta, Siniora toteaa.

Blairin ja Sinioran yhteinen tiedotustilaisuus keskeytyi hetkeksi, kun huoneeseen ryntäsi mielenosoittaja. Nainen ehti huutaa "Hävetkää!" ennen kuin turvamiehet taluttivat hänet ulos.

Kaduilla Blairia vastaan osoitti mieltään noin 2000 ihmistä. Mielenosoittajat syyttivät häntä Israelin tukemisesta sodan aikana. Mielenosoittajat huusivat iskulauseita, joissa he vaativat Blairia poistumaan Libanonista.

Blair suututti monet libanonilaiset sodan aikana, koska hän ei suostunut vaatimaan pikaista tulitaukoa taisteluihin. Sodassa sai surmansa lähes 1 200 libanonilaista, jotka olivat pääosin siviilejä. Israelilaisia kuoli 157.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.