Mainos

Betonitehtaan tulipalo Kuopiossa saatu hallintaan

Poliisi on sulkenut lähistöllä olevia teitä suurpalon vuoksi. Henkilövahinkoja palo ei ole aiheuttanut.

Pielisen Betonin tehtaalla Kuopiossa aamupäivällä syttynyt raju tulipalo on saatu hallintaan. Pelastuslaitos keskittyy nyt yhtiön toimistotilojen suojeluun. Sammutustöiden arvioidaan vielä jatkuvan pitkään.

Haapaniemellä sijaitsevan tehtaan 4000 neliön suuruisen hallin tulipalo huomattiin, kun rakennuksen kattorakenteet paloivat. Syttymishetkellä tehtaalla oli 18 työntekijää.

Päivystävän palomestarin Juha Saarelaisen mukaan palo ei aiheuttanut henkilövahinkoja. Hän kertoi, että hallin katto on romahtanut alas, mutta seinät ovat yhä pystyssä.

Tehtaalla oli erilaisia liuottimia, joita yhtiön henkilökunta ehti siirtää pois palavasta kiinteistöstä.

Kuopion apulaispalopäällikkö Matti Hurulan mukaan tulipaloa on sammuttamassa 15 yksikköä Kuopion ja Siilinjärven palokunnista sekä Kuopion vpk:sta. Palomiehiä paikalla on 50.

Tulipalo aiheuttaa yhä runsaasti savua tehtaan ympäristöön. Savu on peräisin betonielementtien teossa käytettävästä styroksista. Poliisi on evakuoinut palopaikan lähellä sijaitsevat liikehuoneistot ja sulkenut teitä. Lisäksi lähiseudun asukkaita on neuvottu pitämään asuntojen ikkunat ja ovet suljettuina.

Palopaikalla järjestetyssä tiedotustilaisuudessa kerrottiin, että aiheutuneet vahingot ovat suuret, mutta rahallista vahinkoa ei vielä osattu kertoa. Tuotantokatkos tehtaalla tulee kuitenkin olemaan pitkä.

Tulipalon syttymissyy on toistaiseksi epäselvä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.