Mainos

Berlusconi on onnistunut välttämään linnan ennenkin

Italian entinen pääministeri Silvio Berlusconi on jo aiemmin tuomittu yhteensä kuudeksi vuodeksi ja viideksi kuukaudeksi vankeuteen erilaisista rikoksista.

Berlusconi on saanut tuomiot muun muassa korruptiosta, kirjanpitorikoksista ja poliittisen puolueen laittomasta rahoittamisesta.

Tuomiot ovat kuitenkin joka kerta vanhentuneet tai ne on kumottu valitusprosessissa. Vuonna 1997 Berlusconi sai kahden vuoden ja yhdeksän kuukauden tuomion lahjonnasta ja samana vuonna Berlusconi tuomittiin myös vuodeksi ja neljäksi kuukaudeksi vankilaan kirjanpitorikoksesta. Tuomiot kumoutuivat valituksessa.

Seuraavana vuonna, vuonna 1998, hänet tuomittiin kahdeksi vuodeksi ja neljäksi kuukaudeksi vankilaan poliittisen puolueen laittomasta rahoittamisesta. Juttu kuitenkin vanheni jo seuraavana vuonna, eikä Berlusconi joutunut telkien taa.

Yksi oikeudenkäynti vielä edessä

Alkuvuodesta hän selvisi kuin koira veräjästä lahjussyytteistä, sillä ne hylättiin vanhentuneina. Berlusconin epäiltiin lahjoneen brittilakimiestä, jotta tämä olisi antanut väärän lausunnon talousrikosoikeudenkäynnissä.

Käynnissä on kuitenkin vielä oikeuskäsittely, jossa Berlusconia syytetään seksistä alaikäisen prostituoidun kanssa sekä virka-aseman väärinkäytöstä. Nämäkin syytökset Berlusconi on kiistänyt.

– Minulla ei koskaan ollut minkäänlaista intiimiä suhdetta häneen (prostituoituun), hän vakuutti äskettäin oikeudessa.

Berlusconi joutui eroamaan pääministerin tehtävistä viime vuoden marraskuussa parlamentin noustua häntä vastaan. Hän on siitä lähtien johtanut omaa Vapauden kansa -puoluettaan ja huhujen mukaan hän olisi ollut pyrkimässä uudelleen ehdolle pääministeriksi.

Huhuilta katkesivat kuitenkin siivet keskiviikkona, kun Berlusconi ilmoitti, ettei hän enää ole ehdolla ensi vuoden vaaleissa. Samalla hän sanoi jättävänsä puoluejohtajan tehtävät seuraajalleen.

(MTV3 - STT - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.