Mainos

Benefonin kurssi romahti

Benefonin ilmoitus koko vuoden jäämisestä tappiolliseksi romahdutti tänään yhtiön osakkeen kurssin Helsingin pörssissä. Kello 16.30 aikaan osake oli noin 30 % perjantaita alempana. Kurssiin eivät vaikuttaneet yhtiön lupailut siitä, että vuosi 2002 ja etenkin 2003 tulevat olemaan sille selvästi tätä vuotta parempia.

Benefonin heinä-syyskuun liikevaihto oli 16,3 miljoonaa euroa, eli 41 prosenttia suurempi kuin viime vuonna vastaavaan aikaan. Liiketulos oli 1,1 miljoonaa euroa, missä on mukana seuraavien kausien operatiivisen toiminnan osalta välitilinpäätöksessä tehdyt 0,8 miljoonan euron suuruiset kuluvaraukset. Viime vuonna vastaavaan aikaan liiketulos oli tappiolla 3 miljoonaa euroa.

Yhtiön kuluvan neljänneksen kokonaistulos näyttää kuitenkin jäävän selvästi alle aiemmin arvioidun nollatason johtuen syyskuussa käynnistyneiden maailmantapahtumien markkinoilla aiheuttamasta yleisestä epävarmuudesta ja siitä aiheutuneista investointi- ja hankintapäätösten lykkäämisistä.

Benefon ilmoittaa valmistelevansa osakeantia. Yhtiön rahoitusohjelman loppuunsaattamiseksi on käynnistetty valmistelut uuden suunnatun osakeannin järjestämiseksi. Tästä tullaan lähiaikoina antamaan erillinen tarkempi tiedote valmistelujen edettyä riittävästi. Annin tarkoituksena on varmistaa tämän syksyn tavoitteeksi asetettu yhtiön pääseminen normaaliin rahoitustilanteeseen, johon olennaisena osana liittyy myös meneillään olevat neuvottelut pankkilainoituksen uudelleenjärjestämiseksi pitkäaikaiselle pohjalle.

Benefon kertoo kohdistavansa liiketoimintansa jatkossa "mobiilikontrollimarkkinoille suunniteltuihin instrumentteihin ja palveluratkaisuihin". Osana Benefonin jatkuvaa tuoteohjelmaa yhtiö kertoo lanseeraavansa merkittävästi parannetun Benefon Esc! "Release 2002" -tuotteen, jonka toimitukset ovat jo alkaneet.

Benefon kertoo, että "yhtiön näkymä ensi vuodelle on utuinen ja siihen luonnollisesti maailman yleisen taloustilanteen kehittyminen". Yhtiö kuitenkin uskoo liikevaihtonsa kasvavan ensi vuonna merkittävästi. Lisäksi vuonna 2003 Benefon uskoo liikevaihdon ja tuloksen edelleen nousevan huomattavasti.

Julkisuudessa kysymyksiä herättäneestä honkongilaisesta CTL-yhtiöstä Benefon kertoo, että "heinäkuussa solmittu ja tiedotettu teollinen yhteistyösopimus on lähtenyt toteutumaan ripeästi. Yhteistyösopimus käsittää matkapuhelinlaitteiden valmistusta, markkinointia ja kehittämistä."
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.