Mainos

Benecol nosti Raision tuloksen 252 miljoonaan

Raision tulos rahoituserien jälkeen parani viime vuonna 21 prosenttia 252 miljoonaan, kun se vuotta aiemmin oli 208,5 miljoonaa markkaa.

Raision liikevaihto pieneni hieman, 5,1 miljardista 4,95 miljardiin markkaan ja osakekohtainen tulos nousi 0,83:sta 0,93 markkaan, ilmenee Raision perjantaina julkistamista tilinpäätöstiedoista. Raision liikevaihdon kasvu tyrehtyi viime vuonna lähinnä siksi, että elintarvikkeiden vienti Venäjälle keskeytyi syksyllä lähes kokonaan.

Yhdysvaltain markkinoille pääsyn viivästymisestä huolimatta Benecol-liiketoiminta teki Raisiossa selvästi parasta tulosta. Benecolin liikevoitto kasvoi 24,5:stä 185,9 miljoonaan markkaan, eli se toi yksinään 60 prosenttia yhtiön liikevoitosta, Raisio kertoi. Pahin takaisku koettiin Venäjän kriisistä kärsineessä margariiniteollisuudessa, jonka liikevoitto putosi 82:sta 0,4 miljoonaan. Viljateollisuuden liikevoitto oli entisellä tasolla 58 miljoonassa ja kemianteollisuuden liikevoitto laski selvästi, 93:sta 77 miljoonaan.

Venäjän viennin romahduksesta huolimatta Raisio keräsi yhä yli puolet eli 51 prosenttia liikevaihdostaan ulkomailta. Se oli lähinnä Benecol-liiketoimintaan liittyvien sopimusmaksujen ja tuotetoimitusten ansiota. Tänä vuonna Raision pyrkimyksenä on kääntää konsernin liikevaihto uudelleen kasvuun sekä parantaa tulosta. Päätavoitteena on kasvattaa kansainvälinen Benecol-liiketoiminta sellaisiin mittoihin, että siitä syntyy yhtymälle neljäs jalka margariini-, vilja- ja kemianteollisuuden rinnalle, Raisio sanoi tiedotteessaan.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.