Ben Zyskowicz ja Kimmo Sasi kertovat vuosikymmeniä kestäneestä ystävyydestään: "Kun tapasin Benin ensimmäisen kerran, ajattelin, että mikä ihmeen hiippari tuo on"

11:21
Kuuntele, miten Ben Zyskowicz ja Kimmo Sasi kertovat ystävyydestään Viiden jälkeen ohjelmassa.

Eilen vietettiin ystävänpäivää. Kokoomuslaiset Ben Zyskowicz ja Kimmo Sasi kertoivat Viiden jälkeen -ohjelmassa ystävyydestään.

Miehet tapasivat jo nuorina poliitikoina ja istuivat vierekkäin eduskunnassa 32 vuotta.

Sasi tippui eduskunnasta vuonna 2015.

– Kyllä se on yksinäistä ollut sen jälkeen, Zyskowicz sanoi.

Kaksikko tapasi 1970-luvulla.

– Muistan, kun tapasin Benin ensimmäisen kerran, niin hänellä oli kauhean pitkä kihara tukka ja joka sormessa pari sormusta. Muistan kun ajattelin, että mikä ihmeen hiippari tuo oikein on. Mutta sitten, kun Ben puhui, hän puhui täyttä asiaa, Sasi kertoi.

Zyskowicz puolestaan oli ensin  sitä mieltä, että Sasi oli mammanpoika, joka menee aikaisin nukkumaan. Myöhemmin molempien käsitys toisistaan kyllä muuttui. 

Yhteisiä taisteluja miehet kävivät ennen eduskuntaa myös Kokoomusnuorissa ja ylioppilaskunnassa. He kokevat, että heidän arvomaailmansa ovat hyvin samanlaisia ja lähellä toisiaan. Myös yöelämä tuli nuoruusvuosina tutuksi.

– Istunnon päätyttyä käytiin parit-kolmet pippalot yhdessä.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja