Mainos

Barcelonan mellakoissa kymmeniä loukkaantuneita

Liki sata mellakoitsijaa pidätettiin, ja yhdeksän loukkaantunutta joutui sairaalahoitoon Barcelonan EU-huippukokouksen jälkeen puhjenneissa mellakoissa, Espanjan poliisi kertoi tänään.

Poliisin ja mellakoitsijoiden välisissä kähinöissä loukkaantui lisäksi lievästi joitakin kymmeniä ihmisiä, heidän joukossaan ainakin seitsemän poliisia ja kolme uutiskuvaajaa.

Väkivaltaisuudet puhkesivat eilisiltana sen jälkeen, kun yli 300 000 ihmistä oli osallistunut valtaosin rauhallisesti sujuneeseen mielenosoitusmarssiin muun muassa globalisaatiota vastaan. Yhteenotot jäivät kuitenkin vähäisemmiksi kuin aiempien - Genovan ja Göteborgin - EU-huippukokousten yhteydessä sattuneet mellakat.

Espanjan sisäministeri Mariano Rajoy sanoi tänään olevansa erittäin tyytyväinen tapaan, jolla turvallisuusjärjestelyt hoidettiin. Mielenosoittajien joukossa oli mellakoitsijoita, jotka rikkoivat pankkien ja kauppojen ikkunoita ja sytyttivät tulipaloja. Poliisi ampui kumiluoteja ja käytti patukoita ja kyynelkaasua hajottaakseen palopommeja ja kiviä heitelleitä anarkistiryhmiä.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.