Bakteerit lisääntyvät nopeasti – vaihdathan vaatteet heti treenin jälkeen?

Onko tapanasi lykätä suihkussa käymistä treenin jälkeen ja kulkea syystä tai toisesta hikiset treenivaatteet päällä tunti jos toinenkin liikunnan jälkeen?

Hikiset vaatteet kannattaa vaihtaa nopeasti liikunnan jälkeen, sillä nihkeys saa bakteerit lisääntymään herkästi, ja seurauksena voi olla ikäviä vaivoja. 

Hiivatulehdus

Hiivatulehdus on yleinen vaiva, joka hoituu apteekista ilman reseptiä saatavilla lääkkeitä. Hiivaa voit kuitenkin yrittää ehkäistä huolehtimalla ainakin hyvästä hygieniasta eli suihkusta ja vaatteiden vaihdosta heti treenin jälkeen.

Hiertymät

Tiukat urheiluliivit ja muutkin liikuntavaatteet voivat alkaa hiertää, kun ne hinkkautuvat ihoa vasten. Riski on olemassa etenkin silloin, kun vaatteet ovat hiestä kosteat ja alkavat muhia hikistä ihoa vasten. Hiertymään voi puolestaan tulla tulehdus. Myös uudet urheiluliivit tai -kengät voivat aiheuttaa hiertymiä. 

Jalkasieni

Myös sukat on syytä vaihtaa treenin jälkeen. Samoissa, hikisissä sukissa kulkeminen voi aiheuttaa esimerkiksi jalkasientä, koska kosteat ja lämpimät olosuhteet ovat otolliset bakteerien ja sienten kasvulle.

Paise

Paise voi kehittyä esimerkiksi kohtaan, jota esimerkiksi hihansuu tai urheiluliivit hankaa. Bakteerit voivat joutua alueelle rikkoutuneen ihon kautta. Paise voi kasvaa todella isoksi, ja se on hoidettava aina lääkärin vastaanotolla.

Treenivinkkejä? Testaa vaikkapa näitä liikkeitä:

Lähde: Shape

Lue myös:

    Uusimmat