Mainos

Bagdadin sairaalat pulassa - Suomelta pyydettiin kirurgisia välineitä

Kovenevat taistelut Bagdadissa ovat entisestään vaikeuttaneet avustusjärjestöjen toimintaa. Sairaaloihin virtaa haavoittuneita sadan potilaan tuntivauhtia ja monet sairaalatarvikkeet alkavat olla lopussa.

Kansainvälinen punainen risti pyysi tänään SPR:iä toimittamaan kirurgisia välineitä Bagdadiin.

Viime päivien taistelujen seurauksena Bagdadin sairaalat ovat ruuhkautuneet pahasti. - Tämä potilasvirta on on aivan jatkuva: puhutaan sadasta potilaasta tunnissa ja tämä merkitsee työtä vuorotta hoitohenkilöstölle, lääkäreille ja sairaaloille, pääsihteeri Markku Niskala SPR:stä kertoo.

Sairaaloista uhkaavat loppua niin sairaalatarvikkeet kuin vesikin. Kansainvälinen Punainen Risti pyysi tänään Suomea toimittamaan Bagdadiin kirurgisia välineitä. - Emme tiedä lähteekö meiltä kenttäsairaalayksiköitä laajemmin vai vain pyydettyjä välineitä tässä vaiheessa.

Vaikka avustusjärjestöt yrittävät toimittaa lisätarvikkeita pääkaupunkiin, avun perille saaminen taistelujen keskelle ei ole helppoa. - Ongelmana tässä on tää pääsy, tän lisävoimavaran pääsy sairaaloihin ja autettaville ja se ei sitten riipu punaisesta rististä vaan sotatoimista, että se ei aina välittömästi onnistu, Niskala kertoo.

Eri puolilla jatkuvat taistelut ovat hidastaneet avustustoimia muuallakin. Esimerkiksi Basrassa apua on päästy jakamaan vasta nyt, vaikka tilanne kaupungissa on ollut vaikea jo toista viikkoa.

Bagdadin eteläpuolella sijaitseviin kaupunkeihin ei ole saatu apua, vaikka sairaalat eivät enää pysty hoitamaan kaikkia haavoittuneita.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 08.04.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.