Mainos

BA yhteistyöhön seksuaalivähemmistöjen matkailussa

British Airways on solminut yhteistyösopimuksen kansainvälisen homo- ja lesbomatkailujärjestö IGLTA:n (International Gay and Lesbian Travel Association) kanssa.

British Airwaysistä tuli sopimuksen myötä IGLTA:n Gold Global -kumppani, mikä tarjoaa lentoyhtiölle erityisen mahdollisuuden yhteistyöhön järjestön 1500 jäsenyrityksen kanssa. IGLTA:n jäseninä on muun muassa hotellinomistajia, matkanjärjestäjiä, matkatoimistoja, medioita ja muita tärkeitä matkailualan toimijoita.

- Homo- ja lesbomarkkinoiden kulutusvoima on Britanniassa arvioitu olevan noin 80 miljardia puntaa (96 miljardia euroa) vuodessa. Matkailualalla ja homoyhteisöllä on ollut jo pitkään erityinen yhteys. Meille sopimus on hyvä mahdollisuus vahvistaa ja kehittää tätä suhdetta, kertoo British Airwaysin Iso-Britannian ja Irlannin myyntivastaava Richard Tams.

Yhdysvalloissa ja Iso-Britanniassa tehtyjen tutkimusten mukaan seksuaalivähemmistöihin kuuluvilla on taipumus matkustaa enemmän kuin heteroseksuaalit ja kuluttaa myös enemmän rahaa lomalla ollessaan.

Seksuaalivähemmistöihin kuuluvat matkailijat ovat merkittävä osa myös Suomessa vierailevista turisteista. Homo- ja lesbomatkailijoiden arvioidaan tuovan esimerkiksi Helsinkiin 50—100 miljoonaa euroa vuosittain.

Monimuotoisuuden kunnioittamisessa pitkät perinteet

- British Airways on maailman johtavia lentoyhtiöitä ja sillä on pitkä perinne homo- ja lesbomatkailijoiden huomioimisessa sekä monimuotoisuuden kunnioittamisessa työpaikalla. Tämä yhteistyö on vahva merkki lentoyhtiön sitoutumisesta näille markkinoille”, sanoo IGLTA:n edustaja Carlos Kytka.

IGLTA perustettiin vuonna 1983 ja sen 1500 jäsentä sijaitsevat 55 maassa ympäri maailmaa. Järjestön yhtenä tavoitteena on auttaa matkailuteollisuutta houkuttelemaan sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöihin kuuluvia turisteja sekä lisätä tietoutta homo- ja lesbomatkailumarkkinoista.

British Airways oli muun muassa toissa vuonna London Pride —tapahtuman virallinen yhteistyökumppani. Lentoyhtiön verkkosivuilta löytyy runsaasti vinkkejä eri puolilla maailmaa järjestettävistä seksuaalivähemmistöjen tapahtumista.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.