Surmattu perheenäiti Sini, 25, oli kuollessaan raskaana – rauhallisena tunnetun aviomiehen teko tuli sokkina ystäville: "On vaikea uskoa, että Sini on poissa ja syypää on hänen miehensä"

0:25
Kuvaaja oli paikalla kun poliisi etsi kadonnutta Siniä Pöytyällä – löytyikö kadonnut nainen näistä olosuhteista?

Viime viikolla Pöytyän pienellä paikkakunnalla paljastunut nuoren naisen henkirikos on järkyttänyt syvästi erityisesti tämän omaisia ja taposta epäillyn miehen tunteneita. Lisäksi rikos on kuohuttanut paikallisia Pöytyällä ja herättänyt paljon huhupuheita.

Henkirikoksen uhriksi joutui 25-vuotias perheenäiti Sini Ruohonen. Taposta epäiltynä on vangittu hänen 30-vuotias aviomiehensä. Pariskunnalla on kaksi pientä lasta.

Katoaminen muuttui tappotutkinnaksi

Aluksi tapausta tutkittiin katoamisena. Poliisi antoi julkisuuteen toissa viikon tiistaina eli 15. syyskuuta tiedotteen, jonka mukaan 25-vuotias Sini oli kadonnut musta takki yllään ja crocsit jalassaan kotoaan perjantaina 11. syyskuuta. Eilen selvisi, että aviomies oli ilmoittanut vaimonsa kadonneeksi.

Virkavallan julkaiseman tiedotteen mukaan perheenäiti oli poistunut kodistaan viikonloppua vasten.

Katoamistapaus sai uuden käänteen jo pari päivää tämän jälkeen, kun poliisi otti 17. syyskuuta Ruohosen aviomiehen kiinni taposta epäiltynä. Hänet on vangittu.

Sini Ruohosen ruumis löytyi Pöytyältä viime sunnuntaina, eli 20. syyskuuta.

Ruumis löytyi suolta

Tapaus on järkyttänyt syvästi erityisesti pariskunnan omaisia, läheisiä ja ystäviä, mutta myös laajalti koko Pöytyän pientä paikkakuntaa.

Nelihenkinen perhe asui omakotitalossa rauhallisella ja maaseutumaisella alueella taajaman ulkopuolella. Nuori äiti hoiti kotona perheen kahta pientä lasta, jotka olivat vain muutaman vuoden ikäisiä.

Perheen isä kävi töissä lähistöllä.

MTV Uutisten tietojen mukaan Sini Ruohosen ruumis löydettiin isän työpaikan ja perheen kodin lähettyvillä olevalta suoalueelta viime viikolla. Poliisi tiedotti eilen, että naisen ruumis löytyi maastosta, eri paikasta kuin missä henkirikos oli tapahtunut.

Perheen kotitalon lähistöllä on laajoja, ja paikoin vaikeakulkuisia metsä- ja suoalueita.

Poliisien oli nähty liikkuvan omakotitalolla jo saman viikon alkupuolella. Myös poliisikoira kiersi tontilla ja poliisi oli eristänyt alueita eristysnauhalla.

Äiti rakasti lapsiaan ja eläimiä

Sinin nuoresta asti tuntenut nainen järkyttyi ja yllättyi syvästi tapahtuneesta. Hän sanoo, ettei olisi uskonut aviomiehen ikinä tekevän mitään tällaista.

– Tapahtuma oli suuri järkytys kaikille. Mies on hyvin rauhallinen ja mukava ulospäin, hyvin kilttikin. Mies piti lapsistaan ja perheestään. Mitään suurempia riitoja tai väkivaltaa parisuhteessa ei tietääkseni ollut, lukuunottamatta normaaleja arkisten asioiden riitoja, mitä nyt perheissä aina on.

Pariskunta ehti olla useita vuosia yhdessä. Naimisiin he menivät vuonna 2016.

Ensimmäinen lapsi syntyi vuoden päästä häistä ja toinen viime vuonna. MTV Uutisten useista lähteistä saamien tietojen mukaan Sini Ruohonen oli raskaana joutuessaan henkirikoksen uhriksi.

Kolmannen lapsen oli määrä syntyä alkuvuodesta 2021.

– Sini oli erittäin lämminhenkinen ja temperamenttinen. Hän oli aina ystävällinen, mutta sanoi kyllä mielipiteensä kärkkäästi, nimettömänä pysyttelevä nainen kertoo.

Ystävän mukaan Sini rakasti lapsiaan ja eläimiä, joita perheellä oli runsaasti. Kotitilalla asusteli koiria, kissoja, kanoja ja lampaita.

– Sini rakasti niin paljon eläimiä, että varmasti hän olisi vielä hankkinut niitä lisääkin.

Riita kärjistyi

MTV Uutisten haastattelemien ystävien ja tuttavien mukaan vanhempien oma aika oli kortilla, koska maatila, työt ja pienet lapset veivät aikaa ja energiaa.

Ystävien saamien tietojen mukaan pariskunnalle oli tullut riitaa perjantaina 11. syyskuuta. Ilmeisesti tilanne oli kärjistynyt, ja sen seurauksena nuori nainen menetti henkensä. Poliisi ei ole kertonut vielä henkirikoksen tekotavasta tai paikasta mitään.

Tämän jälkeen mies piilotti vaimonsa ruumiin. Poliisi tiedotti eilen, että naisen ruumis löytyi maastosta.

Aviomies ilmoitti itse vaimonsa kadonneeksi. Poliisin epäilykset heräsivät nopeasti katoamisilmoituksen jälkeen.

Läheiset suhteet sukuun

Pariskunta piti tiiviisti yhteyttä myös molempien perheisiin ja läheisiin. Sukulaisiin oli tiiviit suhteet.

– Vapaa-aika meni lasten, eläinten tai sukulaisten ja kavereiden kanssa. Sini opetteli viime aikoina myös sienestämään ja tänä syksynä hän vietti metsässä aikaa. 

Perheenäidin yllättävä kuolema tuli kaikille sokkina.

– On vaikea uskoa, että Sini on poissa ja että syypää siihen on hänen miehensä. Sitä on mahdotonta tajuta, yksi tuttu kertoo.

Rauhallinen mies

Aviomiestä kukaan hänet tunteva ei hauku. Mies on ystävien mukaan rauhallinen ja huomattavasti vähemmän temperamenttinen kuin vaimonsa oli.

– Mies on aika ujo luonteeltaan, kun Sini oli kärkkäämpi sanomaan ja kova touhottamaan. Siinä jäi välillä mies jalkoihin.

– Sini oli aika räväkkä persoona ja mies on täysin vastakohta hänelle. Rauhallinen ja leppoisa sekä tunnollinen tekemään töitä, eräs mies kertoo. 

Aviomiehen vuosien ajan tuntenut nainen kertoo, ettei tämä koskaan ollut väkivaltainen.

– Olo on järkyttynyt, sillä kaikista maailman ihmisistä hän on viimeinen, jonka olettaisi tekevän jotain tällaista. Mies on luonteeltaan kiltti ja pikemminkin alistuva.

Toisen tuttavan mukaan mies vaikutti viime aikoina väsyneeltä.

– Olisin voinut vannoa, ettei mies ole osallinen Sinin katoamiseen. Miehen tuntien kuvittelisin, että todella raskasta on ollut jo pidemmän aikaa, kun hän päätyi tuollaiseen tekoon, pariskunnan ystävä sanoo.

– Kukaan ei olisi uskonut, että mies tekisi jotain tällaista. Eikä sitä meinaa uskoa vieläkään, epäillyn pitkään tuntenut mies kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja