Surmatun 25-vuotiaan perheenäidin kohtalo järkyttää Pöytyällä: "Kukaan ei olisi uskonut, että taustalta paljastuu tällainen rikosepäily"

0:25
Katso video ja kuvat etsinnöistä: Näin poliisi etsi kadonnutta Siniä alkuviikosta Pöytyällä

Pöytyällä paljastui viikonloppuna henkirikos, jossa aviomiestä epäillään vaimonsa taposta. MTV:n haastatteleman paikallisen mukaan perheen pihapiirissä liikuskelleet poliisipartiot herättivät täkälaisten huomiota jo viime viikon alussa. Tragedia on herättänyt suuria tunteita pienellä paikkakunnalla.

Henkirikoksen uhri on 25-vuotias perheenäiti Sini Ruohonen. Taposta epäiltynä on vangittu hänen 30-vuotias aviomiehensä.

Aluksi tapausta tutkittiin henkirikoksen sijaan katoamisena.

MTV:n haastatteleman paikallisen asukkaan mukaan henkirikosepäily on järkyttänyt ja hämmentänyt pienen paikkakunnan asukkaita syvästi. Pöytyällä asuu reilut 8 000 ihmistä. 

– Kun etsinnät aloitettiin, kukaan ei olisi uskonut tai epäillyt, että taustalta paljastuisi tällainen rikosepäily. Se ei näyttäytynyt lainkaan mahdollisena paikallisten käymissä keskusteluissa. Moni ajatteli, että kyseessä on niin sanotusti luonnollinen katoaminen. Tämä on hyvin surullista ja traagista, mies kertoo.

Aiheen arkaluontoisuuden vuoksi hän ei tässä juttussa esiinny omalla nimellään.

Näin katoamisesta kerrottiin

Poliisi tiedotti viikko sitten tiistaina, että Ruohonen oli ollut kateissa edellisestä perjantaista eli 11. päivästä syyskuuta saakka.

Virkavallan julkaiseman tiedotteen mukaan perheenäiti oli poistunut kodistaan viikonloppua vasten eikä enää palannut. Silminnäkijöiltä kaivattiin havaintoja mustaan takkiin sonnustautuneesta ja crocsit jalassaan kulkevasta naisesta.

Tiedossa ei ole, kuka katoamisilmoituksen tuolloin teki ja liittyikö aviomies jollakin tavalla ilmoituksen laatimiseen.

Aviomies otettiin kiinni torstaina eli päivä sen jälkeen, kun poliisi oli tiedottannut katoamisesta.

Ruumis löydettiin Pöytyältä sunnuntaina. Poliisi kertoi päässeensä epäillyn jäljille "omien tutkimustensa perusteella". Mies on tunnustanut surmanneensa vaimonsa ja selvittänyt tapahtumien kulkua.

Poliisi epäilee, että hengenriisto on tapahtunut perjantaina 11. syyskuuta eli samana päivänä, jolloin Ruohosen ilmoitettiin kadonneen.

Koti maaseutumiljöössä

MTV Uutisten tietojen mukaan pariskunnan kotitalo sijaitsee rauhallisella ja maaseutumaisella alueella taajaman ulkopuolella.

MTV:n haastatteleman miehen mukaan poliisin läsnäolo huomattiin omakotitalolla jo viime viikon alkupuolella. 

– Paikalla oli tuolloin arviolta viisi poliisin yksikköä. Talon lähellä oli useita poliisin pakettiautoja ja siviilifarmareita. Poliisi kulki tontilla koiran kanssa. Pihapiirissä ja sen lähettyvillä näkyi alueita, jotka poliisi oli ympäröinyt eristysnauhalla.

Pellon reunaan rajoittuvan kiinteistön lähistöllä on laajoja, paikoin vaikeakulkuisia metsä- ja suoalueita. MTV:n haastatteleman paikallisen mukaan ruumis olisi löytynyt maastoalueelta kotitalon lähettyviltä.

Poliisi ei ole vahvistanut tietoa ruumiin löytöpaikasta.

– Lähinaapureita ei oikeastaan ole. Siksi olisikin ollut aika erikoista, että perheenäiti olisi noin vain lähtenyt johonkin illalla. Alueella ei oikein ole paikkaa, jonne noin vain poistua. Lähistöllä on lähinnä vanhoja latorakennuksia, paikallinen kertoo.

Poliisi vaikenee toistaiseksi

Sosiaalisen median perusteella pariskunta on astunut avioon vuonna 2016, ja heillä on kaksi pientä lasta. Aviomiehellä ei ole kotipaikkakuntansa käräjäoikeudessa aiempia rikosasioita. Viime vuosina hänen nimissään on kuitenkin ratkottu lukuisia velka- perintäasioita.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Juhani Malmberg kommentoi maanantaisen vangitsemisistunnon jälkeen, että esitutkinta on vielä alkuvaiheessa, eikä poliisi toistaiseksi tiedota siitä enempää.

Tutkinnanjohtaja ei kommentoinut teon mahdollista motiivia ja tekotapaa. Asiasta tiedotetaan poliisin mukaan aikaisintaan ensi viikolla.

Rikosoikeudellisesti tarkasteltuna tapon tekonimike viittaa siihen, ettei tekotapa ole ollut erityisen julma, raaka tai suunnitelmallinen – toisin kuin  murhan rikosnimikkeessä.

Juttuun täsmennetty rikosnimike 24.9 kello 14: Jutun ingressissä oli erheellisesti mainittu, että miestä epäillään murhasta. Häntä epäillään taposta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja