Oulun perhesurmassa äidin teko tuli täytenä sokkina lähipiirille: "Mistään ei voinut päätellä, että pinnan alla kytisi jotain pahaa"

Äidin epäillään tappaneen kaksi lastaan Oulussa – poliisi kertoo, miten perhesurman jäljille päästiin 1:51
Äidin epäillään tappaneen kaksi lastaan ja itsensä Oulussa – poliisi kertoo, miten perhesurman jäljille päästiin

Oulussa maanantaina paljastuneen perhesurman syy on yhä pimennossa. Poliisi ei ole toistaiseksi kommentoinut teon mahdollista motiivia. MTV Uutisten haastattelemien perheen tunteneiden ihmisten mukaan teko tuli täytenä järkytyksenä kaikille eikä syy ole selvillä kenellekään.

Traaginen perhesurma paljastui maanantaina, kun Oulun poliisi sai keskustassa sijaitsevan majoitusliikkeen henkilökunnalta soiton. Huoneesta oli löytynyt keski-ikäinen nainen ja hänen kaksi lastaan kuolleina.

Äiti ja lapset olivat kadonneet Muhokselta lauantaina.

Nainen oli lähtenyt kotoa perheen kahden lapsen kanssa. He ehtivät olla kateissa toista vuorokautta ennen surullista löytöä.

Pari ei ollut eroamassa

Poliisi epäilee naisen surmanneen ensin yläkouluikäisen pojan ja sen jälkeen alle kouluikäisen tyttärensä, minkä jälkeen hän riisti hengen itseltään.

Poliisi ei epäile, että tapahtumiin liittyisi ulkopuolisia henkilöitä. Surmatapaa poliisi ei ole vielä kommentoinut mitenkään, mutta tekoja tutkitaan kahtena murhana.

MTV Uutisten saamien tietojen mukaan perheen isä ja äiti asuivat yhdessä Muhoksella pitkäaikaisessa yhteisessä kodissa.

Pariskunta oli mennyt naimisiin vuonna 2006, eikä heillä ollut avioeroa vireillä. Tuttavien mukaan vanhemmat eivät myöskään olleet eroamassa.

Sosiaali- ja terveydenhuollon ammattihenkilörekisterin mukaan 70-luvun alussa syntynyt äiti on ammatiltaan sairaanhoitaja.

Suuri järkytys

Naisen teko järkytti kaikki perheen tuntevat.

– Teko tuli täytenä yllätyksenä. Motiivin surmatyölle tiesi vain tekijä itse. Sitä ei tiedä kukaan muu, ei edes aivan lähimmäiset.

MTV Uutisten tietojen mukaan perhe oli täysin normaali ja he elivät täysin tavanomaista perhe-elämää. Vanhemmat eivät ole entuudestaan poliisille tuttuja.

– Isä rakasti lapsiaan yli kaiken. Hän oli hyvä isä ja hyvä aviomies, eräs tuttu kertoo.

Isä puhui perheestään lämpimästi

Myös toisen MTV Uutisten tavoittaman tuttavan mukaan perheen elämästä ei päällisin puolin kyennyt mitenkään havainnoimaan lähestyvää tragediaa.

Tuttava on tuntenut perheen vuosien ajan ja kuvailee perheen isää sosiaaliseksi ja avoimeksi ihmiseksi. Perheen äidin hän tunsi ainoastaan etäisesti.

– Isä puhui lapsistaan, vaimostaan ja perhe-elämästä avoimesti, hyväntahtoisesti ja iloisesti. Kaikki vaikutti olevan hyvin. Mistään ei voinut päätellä, että pinnan alla kytisi jotakin pahaa, tuttava sanoo.

– Aivan hirveä juttuhan tämä on. Toisten ihmisten sielunelämästä ei voi toki koskaan tietää päällepäin, mitä taustalla lopulta on.

Poliisi on luvannut tiedottaa tapauksesta lisää ensi viikon alussa.

Lue myös:

    Uusimmat