Mainos

Avioliittolaki kuumensi MTV:n lukijat somessa – "Hävettävää toimintaa"

Tasa-arvoinen avioliittolaki ei tänään edennyt eduskunnassa. Uutinen herätti vilkasta keskustelua myös MTV Uutisten Facebook-sivulla. 

Kansalaisaloite kaatui aamulla äänin 10-6. Lakimuutos olisi mahdollistanut samaa sukupuolta olevien parien avioliiton sekä antaisi mahdollisuuden hakea adoptiota pariskuntana.

MTV Uutisten lukijoiden keskuudessa mielipide siitä, oliko eduskunnan lakivaliokunnan tekemä päätös oikein vai väärin, vaihteli laidasta laitaan. 

Pekka: Oikea ja järkevä päätös. Avioliitto on termi ja instituutio, jolla tarkoitetaan vain miehen ja naisen välistä liittoa. Homojen liitto voi olla vaikka pariliitto, johon voidaan sisällyttää samoja oikeuksia kuin avioliitossa.

Hanna-Maria: Surullista miten ahdasmielisiä ihmisiä on päättämässä tämän maan asioista.

Pirkko: Avioliitto on aina miehen ja naisen välinen, näin se on ollut ammoisista ajoista lähtien. Nykypäivän keksintö tuo luonnonvastainen toiminta että avioliittoon menis samaa sukupuolta olevat ihmiset keskenään.

Jarkko: Tätä tässä mietin, keneltä tuo oikeus on pois? Kirkko saattaa olla varattuna homoparille juuri SINUN toivomanasi aikana? Vai jotain kauheampaa?

Christa: Hävettävää toimintaa. Kuinka ihmeessä tasa-arvoa edustavassa maassa voidaan teilata tuollainen asia.

Lasten asema kuuma kiistakapula

 Äänestyksestä ennakoitiin tiukkaa, mutta aloitetta kannattavien edustajien poissaolon vuoksi aloite hylättiin selvin numeroin. 

Lukijoiden keskuudessa erityisesti lasten asema herätti tunteita.

Timo: Adoptioa ei tarvitse luvata. Lapsi tarvitsee äidin ja isän, eikä kahta samaa sukupuolta olevaa vanhempaa.

Birgit: Jo tällä hetkellä Suomessa on yli 100 000 yksinhuoltaja perhettä. Tälläkään määrällä lapsia ei ole kuin biologiset isä ja äiti, joten "lapsi tarvitsee isän ja äidin " -perustelulla ei ole mitään merkitystä!

Joonas: Muuta Ruotsiin jos haluat, että pikkulasten päät sekoitetaan ja minäkuva tuhotaan ja sitten onkin vielä kivempi kun lesbomuijat ostelevat esim. pojalleen barbeja ja hameita. Ole sitten aikuinen joka ei ole varma minäkuvastaan ja luultavasti monien mielialahäiriöiden omistaja esim masennuksen. Adoptio-oikeus olisi varmasti yksi sairaimpia asioita mitä lapselle voisi tehdä.

Tommi: Jep, lapsihan ei kärsi siitä jos elää juoppoperheessä tai köyhissä oloissa nälissään. Homovanhemmat vs. joka viikonloppuinen narkki/juoppohelvetti/köyhyys, ni onhan homovanhemmat nyt aivan helvetin karseeta lapsen kannalta.

Esa: Poikaparien muksut olisi aika vapaata riistaa kouluissa.

Vastustajilta kuultiin tuttuja lauseita

Kansalaisaloite tasa-arvoisesta avioliittolaista keräsi viime vuonna kaikkiaan yli 166 000 allekirjoitusta.

MTV Uutisten lukijoiden keskuudessa oli useita lakialoitetta vastustavia, jotka argumentoivat tutuin lausein.

Ari:  Luulevatkoko nämä homoparit tosissaan että he saisivat Jumalan siunauksen? Koska oikeasti eivät, koska tietävät totuuden, miksi menevät itsensä häväistäväksi alttarille?

Ukko: Seuraavaksi olisivat eläimiinsekaantujat, lapsiinsekaantujat ja niin edelleen vaatimassa outoja oikeuksia.

Jesse: Muuta perkele Ruotsiin, siellä voit vielä rättipäiden seasta löytää homoja.

Käsittely jatkuu syksyllä

Valiokunta päätti istunnossaan tehdä eduskunnan täysistunnolle mietinnön, jossa se ehdottaa, että aloite tasa-arvoisesta avioliittolaista hylätään.  

Lakivaliokunnan puheenjohtaja Anne Holmlund (kok.) ei osaa vielä arvioida aikataulua. 

Käytännössä työ menee kuitenkin syksyyn, ja viime kädessä mahdollisesti loppusyksystä kaikki kansanedustajat pääsevät ottamaan kantaa samaa sukupuolta olevien avioliitto-oikeuteen. 

Mari: Menee kyllä isossa salissa syksyllä läpi. Pääsemme sitten muiden sivistyskansojen tasolle viimein tässäkin asiassa.

Vilja: Hyvä kun ei mennyt läpi , toivon syksyn äänestyksessä sitä samaa , sillä avioliitto on miehen ja naisen välinen liitto . Eikä sitä voi verrata mitenkään tasa arvoon väheksymättä homoja ja lespoja

Milla: Onneksi tämä menee sentään eduskunnan käsiteltäväksi. Jos siellä olisi vähän fiksumpaa ja oikeudentajuisempaa porukkaa.

Kommentit on kerätty MTV Uutisten Facebook-sivuilta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.