Mainos

Auton verotarraa ei nyt tarvitse ostaa

Vuoden 1997 ajoneuvoveron vaatimaa ikkunatarraa ei kannata lähteä ostamaan. Autovero maksetaan ensi vuonna normaaleilla pankki- ja automaattimaksutavoilla vasta loppukesästä kotiin tulevalla tilisiirtolomakkeella.

Verokausi alkaa loppukesällä, ja tarkasta päivämäärästä päätetään myöhemmin. Siihen saakka ajoneuvoa voi käyttää verotta, ja vanhan tarran voi raaputtaa pois vuoden alussa. Veron määrä pysyy ennallaan, eli ennen 1994 käyttöönotettujen autojen vero on 500 markkaa ja sitä uudempien 700 markkaa. Vero koskee ajoneuvorekisteriin merkittyjä henkilö-, paketti-, ja enintään 3 500 kiloa painavia erikoisautoja.

Vero maksetaan myös seisontavakuutukseen ilmoitetuista autoista. Mikäli auto ilmoitetaan rekisteriin loppukesästä alkavan jälkeen, veroa kannetaan vain verokauden jäljellä olevilta päiviltä, kuitenkin vähintään 200 markkaa.

Vammaiset saavat vapautuksen ajoneuvoverosta samoin edellytyksin kuin autoveropalautuksen. Vapautuksen saavat lisäksi poliisilta pysäköintiluvan saaneet vammaiset.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.