Mainos

Autoliitto: Tee kolaritilanteessa aina kirjallinen sopimus

Talven tultua pelti on rytissyt jälleen eri puolilla Suomea. Autoliitto muistuttaa, että kolaritilanteessa pitää toimia rauhallisesti. Myös muutama tärkeä asia kannattaa pitää mielessä.

– Ensimmäiseksi kolaritilanteessa pitää varoa muuta liikennettä. Tämän jälkeen pitää auttaa mahdollisia loukkaantuneita ja olla tilanteen mukaisesti yhteydessä hätäkeskukseen. Auto kannattaa myös siirtää suojaan pientareelle ja odottaa esimerkiksi auton suojissa apua, Autoliiton koulutuspäällikkö TeijoPoutanen kertoo.

Autoliiton mukaan isommissa onnettomuuksissa tai tilanteissa, joissa syyllistä ei heti tiedetä, kannattaa aina soittaa poliisi. Muutoin onnettomuuspaikka kannattaa itse valokuvata tai etsiä todistaja ihan kaiken varalta.

– Pienissä peräänajoissa, joissa syyllinen on selvillä, kummankin osapuolen on hyvä kirjoittaa myös kirjallinen sopimuspaperi, josta selviää korvausvelvollisuudet. Tästä syystä suositellaankin, että auton hansikaslokerossa säilytetään valmiita vakuutusyhtiön hyväksymiä onnettomuuslomakkeita.

Autoliiton mukaan talvi on onnettomuuksien suhteen sujunut rauhallisesti. Isoimmilta onnettomuuksilta on vältytty.

– Onnettomuuksien ehkäisyssä kuljettaja on avainasemassa. Turvavälin ohella katse kannattaa pitää pitkällä, ainakin 5–6 auton päässä. Ja samalla seurata autojen jarruvaloja, Poutanen opastaa.

Sähköisesti täytettävän vahinkoilmoituksen voi täyttää Liikennevakuutuskeskuksen verkkosivuilla. Hakemuksen voi myös tulostaa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.