Mainos

Autokaistatapoista syytetty: "Olen pahoillani"

Kolmesta taposta syytetty Esa Åkerlund katuu tekoa.

- Paha sanoa mitään, kun ei ole muistikuvia. Sen voi sanoa, että olen pahoillani koko tapahtumasta.

Åkerlundia kuullaan myöhemmin tarkemmin.

McDonaldsin ampumisia puidaan Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa. Åkerlundia syytetään kolmesta taposta ja syyttäjä vaatii häntä 15 vuodeksi vankilaan.

Veriteot tapahtuivat tiistaina 6. heinäkuuta aamuyöllä Porvoossa. Åkerlund ja 21-vuotias mies olivat olleet ravintolassa ja nauttineet alkoholia. Sieltä he olivat kahden aikaan yöllä ajaneet keskustan kupeessa sijaitsevalle McDonaldsille.

21-vuotias mies oli odotellut ruokaansa ja samalla parkkipaikalla oli ollut vaaleansininen Buick-avoauto. Avoautossa olleet olivat 21-vuotiaalle ja Åkerlundille ennestään tuntemattomia.

- Oli syntynyt hämminkiä, syyttäjä Joakim Holmström sanoi.

Omaisten avustajan käsityksen mukaan Åkerlund oli yrittänyt provosoida avoautossa olleita riitaan, mutta se ei ollut onnistut. - He olivat rauhallisia. Tässä tilanteessa Åkerlund oli kylmäverisesti hakenut aseen ja surmannut kolme ihmistä.

Åkerlund ampui ensimmäistä miestä rintaan. Tämän jälkeen kaksi avoautossa ollutta henkilöä pakeni, mutta kaksi jäi auttamaan ensimmäisenä ammuttua. Åkerlund ampui auttajaksi jääneistä ensimmäistä suuhun ja toista ohimoon.

Landcruiser lähti parkkipaikalta ja pakomatkalla 21-vuotias oli ampunut aseen lippaan tyhjäksi..

Miehet jäivät kiinni muutama tunnin sisällä. Kello 4.25 Åkerlund puhalsi 0,8 promillea. Hänen veressään oli myös lääkeaineita.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.