Mainos

Autoilijat - varokaa niittokoneita

Tienvarsien niitot ovat käynnistyneet. Ensimmäiset niitot tehtiin ennen juhannusta ja niitä jatketaan syyskuun loppuun asti. Tienvarsiniitoilla parannetaan liikenneturvallisuutta.

Tieympäristön viheralueiden hoidolla varmistetaan riittävä näkyvyys liittymä- ja muilla tiealueilla sekä luodaan tieympäristöön siisteyttä ja viihtyisyyttä. Tienvarsien niitoilla poistetaan tien reunasta korkeampaa kasvillisuutta, joka vaarantaa näkemistä. Vesakon raivauksilla poistetaan pensaikkoa, joka houkuttelee hirvieläimiä tien varteen.

Niitoista käydään joka vuosi keskustelua, sillä tienvarren kasvustot ilahduttavat kukkaloistossaan tienkäyttäjiä. Toisaalta taas esimerkiksi siitepölyallergioista kärsivät jalankulkijat ja pyöräilijät toivovat usein toistuvia niittoja.

Tienvarsikasvillisuuden vuosittainen niitto luo ja ylläpitää kasvupaikkoja etenkin valoa vaativille niitty- ja ketokasveille, joista monet ovat muualla Suomessa harvinaistuneet viime vuosikymmeninä. Lupiinin ja muiden vieraslajien leviämistä puolestaan pyritään hidastamaan aikaisella niitolla.

Tien varret niitetään kerran pari kesässä.

Hitaasti liikkuva niittokone on syytä ohittaa liikenteessä varovaisuutta noudattaen. Koneiden kuljettajat havaitsevat ohitustarpeen ja antavat tilaa ohitukseen turvallisessa kohdassa. Tiellä liikkujien on myös syytä ottaa huomioon, että niitot viimeistellään käsityönä siimaleikkureilla.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.