Mainos

Autoaan myynyt ruotsalaismies joutui härskin huijausyrityksen kohteeksi – "Se oli sinappia!"

Ruotsalaismies joutui varsin poikkeuksellisen huijausyrityksen kohteeksi, kertoo Expressen.

Håkan Larsson laittoi toukokuun alussa vuoden 2008 Skoda Fabiansa myyntiin. Hän pyysi autostaan 34 000 kruunua, eli noin 3 700 euroa.

Auto oli myynnissä kolme viikkoa, kunnes Larsson sai yhteydenoton Malmössä asuvalta mieheltä, joka halusi tingata hintaa alemmas.

Larsson pudotti auton hinnasta joitain tuhansia kruunuja, mutta se ei riittänyt ostajalle, joka halusi auton vieläkin halvemmalla. Hän kuitenkin suostui koeajolle, johon hän saapui veljensä kanssa toukokuun lopulla.

Ostajaehdokkaan ollessa koeajolla hänen veljensä kysyi myyjältä, oliko auton kannen tiiviste vaihdettu. Veljen mukaan tämä oli yleinen ongelma kyseisissä autoissa.

Kun ostaja palasi noin 10 minuuttia kestäneeltä koeajolta, avasi hän konepellin ja otti esiin keltaiseksi värjäytyneen öljytikun. Tämä kertoi miehen mukaan, että moottorissa oli vettä.

Tämän "löydöksen" vuoksi ostaja yritti tingata hintaa entisestään, mutta Larsson ei suostunut myymään vialliseksi luulemaansa autoa.

Makutesti paljasti

Kun autosta kiinnostunut malmölaismies veljineen oli poistunut, tutki Larsson autoa tarkemmin. Öljytikussa ollut keltainen aine ei kuitenkaan haissut öljyltä, joten hän uskaltautui maistamaan sitä.

Rohkea makutesti paljasti aineen olevan öljyn sijaan sinappia. Ainoa järkevä selitys oli, että ostajaehdokkaalla ei ollut puhtaat jauhot pussissaan, vaan hän yritti hilata auton hintaa alemmas vilpillisin keinoin.

Myöhemmin samana päivänä malmölaismies oli vielä kerran yhteydessä Larssoniin ja tarjosi autosta 20 000 kruunua, eli noin 2 200 euroa.

Larsson kieltäytyi tarjouksesta, mutta kiitti saamastaan ilmaisesta sinapista.

Larsson kehottaa omaa autoaan myyviä tarkastamaan autonsa kunnon huolellisesti ennen kaupantekohetkeä, ettei vastaavaa pääsisi tapahtumaan muille.

Aiheesta uutisoi aiemmin myös Iltalehti.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.