Aurinkomatkat aloittaa matkat Turkkiin ja Espanjaan, vaikka koronarajoitusten purusta ei ole tietoa: "Erittäin hyvät mahdollisuudet lomailuun"

1:58
Katso kuinka lentoyhtiöt lisäävät reittejään.

Aurinkomatkat järjestää matkoja Turkkiin ja Espanjaan elokuusta alkaen, vaikka hallitus ei ole kaavaillut matkustusrajoituksien poistamista kyseisiin maihin.

Hallitus on linjannut, että 13. heinäkuuta Suomi luopuu sisärajavalvonnasta niiden maiden osalta, joissa koronan ilmaantuvuus on alhaisella tasolla. 

Alustavasti on kaavailtu, että nämä maat olisivat Saksa, Italia, Itävalta, Kreikka, Sveitsi, Slovakia, Slovenia, Unkari, Liechtenstein, Kroatia, Kypros ja Irlanti.

Turkki ja Espanja ei ole toistaiseksi näiden maiden listalla, mutta Aurinkomatkat aloittaa silti lomamatkat kohteisiin elokuussa.

– Meillä on paikallisten yhteistyökumppaneiden ja viranomaisten kanssa tehty tilannearvio taudinkuvasta, ja kuinka siellä voidaan lomailla. Tämän tilannekuvan perusteella siellä on erittäin hyvät mahdollisuudet lomailuun turvallisesti ja vastuullisesti, Aurinkomatkojen toimitusjohtaja Timo Kousa perustelee.

– Mikäli näissä kohteissa suomalaisten maahantuloon tulisi joitain uusia määräyksiä tai olosuhteet muuttuisivat lomailun kannalta heikommaksi, tilannetta luonnollisesti harkittaisiin uudestaan, hän lisää.

Espanjassa todetaan Worldometer tilastosivuston mukaan 300-400 koronatapausta päivässä. Turkissa päivittäinen lukema on peräti yli tuhat. 

Jos matkustusrajoitukset ei muutu, Turkista ja Espanjasta palaavat suomalaiset joutuvat viranomaisten suosittamaan kahden viikon omaehtoiseen karanteeniin.

– Toivon mukaan, kun ulkoministeriö ja Suomi helpottavat Suomeen tulevien rajoituksia matkustukseen liittyen, sitä mukaa poistuu myös omaehtoinen karanteeni.

– Se jää nähtäväksi, kun seuraavan kerran kuullaan 10. päivä (heinäkuuta) todennäköisesti matkustusrajoitusten helpottumisesta, Kousa pohtii.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja