Au pairin karmiva teko järkytti suomalaisbloggaajaa – esitti elävänsä tämän elämää: "Käytännössä hän sanoo olevansa minä"

1:20

Suomalaisperheessä majaillut au pair valehteli kaikille elävänsä isäntäperheen äidin elämää. 

Suomalaista tietoturvagurua ei Facebookista löydy. Katso yllä olevalta videolta, miksi hän on päättänyt näin ja miten päätös vaikuttaa hänen elämäänsä.

Suomalainen Xenia joutui identiteettivarkauden uhriksi päästettyään kotiinsa au pair -tytön. Huijaus alkoi selvitä viikonloppuna, kun Xenia luki Instagram-tililleen saapuneita yksityisviestejä.

– Näin yhtäkkiä screenshotin tutuista kasvoista Instagram-tilillä. Siellä oli mun pieni poikani ja meidän entinen au pair. Jatkoin viestin selaamista alaspäin. Näin tyttäreni, mieheni ja vaikka mitä, ja perässä tekstin, jossa kerrottiin arveluista, että tämä henkilö käyttää sinun kuviasi, puhuu miehestäsi poikaystävänään ja niin edelleen, Xenia kirjoittaa blogissaan anna.fi-sivustolla.

Jos kuva ei näy, voit avata sen tästä.

Au pair oli perustanut Instagramiin valetilin, jolla väitti elävänsä Xenian elämää.

– Hän on ottanut kuvia kodistani ja väittää sitä omakseen. Käytännössä hän sanoo olevansa minä, Xenia kirjoittaa Facebookin Aupair in Finland -ryhmässä.

Au pair eli valheessa

Xenia pyysi Instagramin valetilistä ilmoittanutta henkilöä olemaan häneen yhteydessä.

– Siinä välillä tunsin kuitenkin oloni täysin toimettomaksi. Tuo tili voisi elää jossain tuolla käyttäen ties mitä kuvia lasteni kasvot mukaan lukien ja kertoen ties mitä valheita.

Xenia oli yhteydessä keljun au pairin entisen isäntäperheen äitiin. Samaiseen, jolta au pair oli tarjonnut suosituskirjettä.

– Suosituskirje oli väärennetty. Kaikki oli yhtä suurta valhetta, Xenia kirjoittaa.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Entisen isäntäperheen äidin mukaan au pair oli lähettänyt hänelle ilmoituksen, jossa kertoi muuttaneensa Suomeen rakkauden perässä. Hän kertoi odottavansa lasta rakastamalleen miehelle. Viestin mukana oli kuva Xenian miehestä.

– Tämä viesti oli siis tullut vajaa kaksi viikkoa sen jälkeen, kun hän tänne tuli.

Varoitus muille isäntäperheille

Isäntäperheen äidin mukaan au pair saattaisi olla Helsingin Lauttasaaressa.

– Haluaisin todellakin tietää, jos hän olisi perheessäni. Siksi jaan tämän teille kaikille, kirjoittaa Xenia Facebookissa.

Jos kuva ei näy, voit avata sen tästä.

– Jos kotonasi on pari viikkoa sitten aloittanut au pair, ota minuun yhteyttä. Voin todistaa kaiken yhdeksi suureksi huijaukseksi.

Hän on tehnyt identiteettivarkaudesta rikosilmoituksen.

Armoa, muttei sympatiaa

Xenia ei halua kertoa au pairin nimeä tai kansalaisuutta julkisuuteen. Hän sanoo, että syytön on syytön, kunnes toisin todistetaan.

Sympatiaa ei au pairille kuitenkaan heru.

– Olen hemmetti päästänyt hänet asumaan mun katon alle, antanut mun lapsen hänen hoitoonsa, ruokkinut häntä ja kohdellut kunnioittavasti.

Jos kuva ei näy, voit avata sen tästä.

Kun au pair majaili Xenian perheen luona, naiset tulivat hyvin toimeen keskenään. Se tekee Xenian mielestä tapauksesta vieläkin sairaamman.

– Me jopa keskustelimme siitä, kuinka tärkeää minulle oli, etteivät lasteni kasvot ole missään sosiaalisessa mediassa. Hän vähät välitti. Sairasta!

Lähteet: Facebook, Xenia's Day -blogi

***


Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.