Atte Jääskeläinen valittiin Sitran uudeksi yliasiamieheksi

Sitran uudeksi yliasiamieheksi on valittu nykyään opetus- ja kulttuuriministeriön korkeakoulu- ja tiedepolitiikan osaston ylijohtajan virassa työskentelevä Atte Jääskeläinen.

Tehtävä vapautuu, kun nykyinen yliasiamies, entinen pääministeri ja kokoomusjohtaja Jyrki Katainen siirtyy yksityiselle sektorille myöhemmin tänä vuonna.

Hallintoneuvosto valitsi Atte Jääskeläisen äänestyksen jälkeen äänin 8–5. Toinen loppusuoralle päässyt ehdokas oli yhdysvaltalaisen Johns Hopkins -yliopiston senior fellow Tommi Laitio.

– Atte Jääskeläisen vahva kokemus organisaatioiden johtamisesta vakuutti hallintoneuvoston. Hänen johdollaan suomalaisten tulevaisuustalo pystyy jatkossakin tuottamaan arvoa Suomelle, kun toimintaympäristömme on voimakkaassa muutoksessa, sanoi Sitran hallintoneuvoston puheenjohtaja Tarja Filatov tiedotteessa.

Terrafame-jupakka pakotti lähtemään Yleisradiosta

Jääskeläinen on ennen opetusministeriön virkaansa toiminut muun muassa LUT-yliopiston työelämäprofessorina, vierailevana tutkijana London School of Economicsissa ja Oxfordin yliopistossa sekä Yleisradion uutis- ja ajankohtaistoiminnan johtajana ja Suomen Tietotoimiston toimitusjohtajana.

Hän on koulutukseltaan oikeustieteen kandidaatti ja varatuomari.

– En voisi kuvitella kiehtovampaa ja samalla haastavampaa tehtävää kuin Sitran: rakentaa huomisen menestyvää Suomea, Jääskeläinen sanoi tiedotteessa.

Jääskeläinen erosi Ylen päätoimittajan tehtävästä vuoden 2017 toukokuussa. Hänen toimintaansa muun muassa Ylen Terrafame-uutisoinnin yhteydessä oli arvosteltu loppuvuodesta 2016 lähtien. Yle sai jupakasta langettavan päätöksen Julkisen sanan neuvostolta journalistisen päätösvallan luovuttamisesta toimituksen ulkopuolelle. Jääskeläinen kiisti antaneensa ulkopuolisten ohjailla Ylen journalismia.

Yliasiamiehen tehtävää tavoitteli haussa 20 ihmistä. Sitran yliasiamiehen tehtäviin kuuluu muun muassa rahoitus- ja sijoitustoiminnan johtaminen sekä laaja-alainen sidosryhmätyö yhteiskunnan eri sektoreilla. Tehtävä on määräaikainen vuoden 2028 loppuun.

Lue myös:

    Uusimmat