Mainos

Atrian tulos ennallaan

Atria-konsernin alkuvuoden tulos on parantunut hienoisesti edellisvuodesta. Konsernin tulos ennen satunnaiseriä oli 1,4 miljoonaa euroa, kun taas vuotta aiemmin se oli 1,3 miljoonaa euroa.

Liikevoitto tammi-maaliskuussa oli 2,7 miljoonaa euroa, eli miltei sama kuin vuotta aiemmin. Atrian liikevaihto oli 140,4 miljoonaa euroa ja osakekohtainen tulos 0,05 euroa.

Atria kertoo loppuvuoden odotustensa olevan myönteiset. Seuraavilta vuosineljänneksiltä yhtiö odottaa tuloksen kehittyvän edellistä vuotta paremmin. Tautitilanne on nostanut toimialan kustannuksia, mutta myös markkinat ovat kestäneet kustannusnoususta johtuneita myyntihintojen nousuja. Laatuketjuun pohjautuva kotimainen tuotanto on tällä hetkellä sekä kaupan että kuluttajien arvostamaa. Myös sulkeutuneet vientimarkkinat Japaniin, Koreaan ja Venäjälle ovat avautuneet uudelleen, Atria kertoo osavuosikatsauksessaan.

Karjaportti-neuvottelut kesken


Kuluneen talven ja kevään aikana Atria on käynyt neuvotteluja Karjaportin kanssa toimintamallista, jossa Karjaportin liiketoiminnat yhdistettäisiin Atriaan. Jatkossa Karjaportti toimisi teuraiden hankinnassa yhteistyössä Lihakunnan, Itikan, Pohjanmaan Lihan ja Atrian omistaman A-Tuottajat Oy:n kanssa.

Atrian mukaan neuvotteluprosessi on vielä kesken, eikä lopputulosta voi vielä miltään osin ennustaa.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.