Mainos

Asuntokauppiaat: Nyt kuumenee jo liikaa

Vilkkaana käyvä asuntokauppa on herättänyt pelon hintakuplasta eli siitä, että hinnat nousevat liian nopeasti, ja kysyntä jossakin vaiheessa tyssää.

Matalat korot ovat innostaneet suomalaisia jälleen asuntokaupoille - jopa niin vilkkaasti, että myytävästä alkaa olla pulaa.

Muun muassa Huoneistokeskus varoittelee asuntokaupan kuumenemisesta. Yhtiö kertoo tehneensä viime kuussa kauppoja lähes 60 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin ja arvioi, että asuntokauppaa hillitsee tällä hetkellä lähinnä tarjonnan puute. Myytävää tulee tarjolle noin kolmannes vähemmän kuin kysyntää olisi.

Varsinkin pääkaupunkiseudulla asuntokaupat toteutuvat Huoneistokeskuksen markkinakatsauksen mukaan nyt ennätyksellisen nopeasti. Helsingin keskustassa asunto voi mennä kaupaksi jopa alle viikossa.

Kiinteistömaailman toimitusjohtaja Tommi Rytkönen toppuuttelee kuumenemispuheita.

- Näyttää siltä, että työllisyystilanne heikkenee vielä ensi vuoden ajan ja se omalta osaltaan rauhoittaa asuntokauppaa, vaikka korot ovatkin hyvin alhaalla, sanoo Rytkönen.

Huoneistokeskuksenkenttäjohtaja Merja Siivonen kehottaa kuluttajia malttiin myös kiireellisissä tarjoustilanteissa. Epätarkat arjoukset voivat aiheuttaa epäselvyyksiä tai ristiriitatilanteita kaupan osapuolten välillä, hän varoittaa.

Asuntojen tarjontaa vähentää Huoneistokeskuksen mukaan nyt pelko "nolla-asunnon loukusta", eli nykyistä asuntoa ei anneta tarjolle ennen kuin varmuus uudesta on olemassa.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.