Mainos

Asuntokauppa netissä saa lisävauhtia

Asuntojen ja muiden kiinteistökohteiden DIME verkkopalvelu monipuolistuu. Palvelut on esitelty tänään kiinteistövälittäjille ja uuden www.dime.net palvelun yhteyteen on uusina ominaisuuksina liitetty mm. hintaseuranta-, laki- ja viranomaispalvelut sekä uudiskohteiden virtuaaliesittelyt.

DIME palvelua käyttää viikottain yli 9000 henkilöä, sen piirissä on yli 11 000 kiinteistökohdetta ja palvelussa on mukana 460 kiinteistönvälitystoimistoa. Palvelusta löytyy kaksi kolmasosaa Suomessa myynnissä olevista kiinteistökohteista.

Hinnat selville

Palveluun kootaan valtakunnallisesti ja kattavasti toteutuneet asuntojen kauppahinnat ja sen avulla pystytään seuraamaan asuntojen hintakehitystä lähes reaaliaikaisesti. Yhteistyössä ovat mukana merkittävimmät asuntokaupan tekijät: Huoneistokeskus, OP- kiinteistökeskus, PSW Kiinteistömaailma, SKV ja Suomen Kiinteistönvälittäjäliitto.

-

Lakipulmat ongelmana

Asuntokauppaan liittyvä lainsäädäntö muuttuu jatkuvasti ja ongelmat asuntokauppojen tekemisessä ovat moninaisia. Yhteistyössä Lakiasiaintoimisto Palo, Lehti & Tolvanen Oy:n kanssa on kehitetty Internet-pohjainen asunto- ja kiinteistökaupan lainopillinen palvelu. Säännöllisesti päivitettävästä palvelusta on tarkoitus luoda asuntokaupan ammattilaisille väline, jonka avulla kiinteistövälittäjä pystyy helposti selviytymään useimmista käytännön ongelmatilanteista.

Byrokratiaan helpotusta

Viranomaiset tarjoavat lukuisan määrän asiakirjoja, jotka liittyvät asuntokauppaan, kuten rasitustodistukset, kiinnitykset ja lainhuutotodistukset. Yhteistyössä Maanmittauslaitoksen ja Oikeusministeriön kanssa on luotu Internet- pohjainen palvelu, jossa esim. kiinteistönvälittäjä voi omalla tietokoneellaan hakea Internetistä tarvittavat asiakirjat, jotka perinteisesti on pitänyt noutaa viranomaisilta.

Ennusteiden mukaan vuoteen 2003 mennessä tullaan noin kolmasosassa uudiskohteiden esittelyistä hyödyntämään kolmiulotteisia virtuaalimalleja. Teknologiat ovat jo valmiina, minkä osoittaa esimerkkinä CCC-konserniin kuuluvan Cyber Design- yrityksen kanssa luotu malli Tampereella sijaitsevasta Atlaskuja-nimisestä kohteesta. (MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.