Mainos

Asiantuntijat huolissaan: 1100 delfiiniä huuhtounut Atlantin rannikolle Ranskassa – osaa eläimistä jopa silvottu

1:06
Eilen kerroimme Sisilian rannikolle huuhtoutuneesta kaskelotista, joka oli kokenut traagisen kohtalon muovin takia.

Viimeisen kolmen kuukauden aikana ennätysmäärä delfiinejä on huuhtoutunut Ranskassa Atlantin rannikolle. Asiantuntijat uskovat, että delfiinit ovat tukehtuneet jäätyään kalastusverkkoihin kiinni.

Asiasta kertovan merentutkimuslaitos Observatoire Pelagisin mukaan lähes 1 100 delfiiniä on löydetty Atlantin rannikolta kolmen kuukauden aikana. Löytöjä on ollut usealla eri departementilla, kuten Girondessa, Landesissa ja Charente-Maritimessa.

Observatoire Pelagis kertoo määrän olevan kolmen kuukauden ajalta uusin ennätys. Merentutkimuslaitos on pitänyt kirjaa delfiinilöydöistä 40 vuoden ajan.

Aktivistijärjestö Sea Shepherdin ekologiakampanjan puheenjohtaja Lemy Essemlali kertoi uutistoimisto AP:lle, että todellisuudessa kuolleiden delfiinien määrä voi olla huomattavasti suurempi: jopa 10 000 delfiiniä vuotta kohden. Hän varoittaa, että kasvava delfiinikuolemien määrä voi johtaa jopa Euroopan delfiinipopulaation katoamiseen.

Kuolleet tukehtumalla

Observatoire Pelagis kertoo, että heidän tutkimistaan delfiineistä noin 90 prosentin kuolinsyyksi todettiin tukehtuminen. Delfiinien uskotaan jääneen vahingossa kalastusverkkoihin kiinni.

La Rochellen yliopiston tekemien kuolinsyytutkimusten mukaan delfiineissä todettiin vakavia fyysisiä vammoja. Niitä kerrotaan jopa silvotun. 

Asia on herättänyt huolta maan viranomaisissa. Ranskan ympäristö- ja energiaministeri François de Rugy julisti toimintasuunnitelman delfiinikuolemien lopettamiseksi. Hän sanoi, että maan on tehtävä tuplasti töitä delfiinien suojelemiseksi.

Hänen mukaansa kalastusverkkoihin voitaisiin lisätä delfiineille varoittimet, jotta ne eivät jäisi vahingossa niihin kiinni. Ministerin mukaan maan tulee myös lisätä viranomaisyhteistyötä Espanjan kanssa.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja