Asiantuntija yllättyi MM-rallin suomalaisjytkystä – näkee Jari-Matti Latvalan sanoissa isoja viitteitä tulevasta

Sami Pajarilla hyvin lähellä täydellinen viikonloppu Sardiniassa – ensimmäinen luokkavoitto Toyotan Rally2-autolle 1:52
Sami Pajarilla hyvin lähellä täydellinen viikonloppu Sardiniassa – ensimmäinen luokkavoitto Toyotan Rally2-autolle.

MTV Urheilun ralliasiantuntija Jari Ketomaa näkee Toyotan Sami Pajarille tarjoamassa WRC-mahdollisuudessa pidemmän yhteistyön siemenen. 

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
MTV Katsomossa!

Puolan MM-ralli 27.–30.6.

Kaikki suorat ajolähetykset MTV Maxilla ja MTV Katsomossa kaudella 2024.

Asiantuntija Ketomaa pitää mahdollisuutta "loistavana juttuna". Toyotan WRC-Yaris on tunnetusti voittaja-auto, ja kun debyytti tapahtuu Latviassa, joka on kaikille uusi MM-ralli, Pajarin esiintymisen ympärillä on hyviä merkkejä. 

– Muutkaan eivät ole päässeet harjoittelemaan sitä rallia. Pajari on sillä tavoin enemmän samalla viivalla kaikkien muiden kanssa. Mutta onhan se silti kivitalon kokoinen haaste, Ketomaa linjaa viitaten luokkavaihdon mukana tulevaan vauhtieroon. 

WRC-kokeilu vaatii isoja taloudellisia panostuksia myös Pajarin taustajoukoilta. Lisäksi hyppy nykyisten Rally2- ja Rally1-autojen välillä on osoittanut haastavaksi. Pajari on lupaava kuljettaja, jonka urassa on Ketomaankin mukaan erittäin eteenpäin menevä trendi, mutta kokemuksen ja huippusijoitusten määrä on kuitenkin vielä verrattain ohut.

Toyotan torstainen ilmoitus tuli siis Ketomaalle pienenä yllätyksenä.  

– Olisin itse ehkä odottanut vielä vuoden (WRC-debyyttiä) ja kasannut itseluottamusta Rally2-autolla, hän pyörittelee. 

– Toivottavasti tavoitetaso on asetettu järkeväksi.  

Ainakin Toyotan tallipomon Jari-Matti Latvalan mukaan Pajarin kanssa edetään rauhassa. 

– Emme odota häneltä mitään tuloksia. Tärkeintä on saada kokemusta ja ymmärtää, millainen on Rally1-auto ja mitä autolla ajaminen vaatii, Latvala kommentoi MTV Urheilulle

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Ketomaa näkee tässä viestissä ison merkityksen. 

– Vaikuttaa siltä, että siellä taustalla on se ajatus siitä, että näitä kisoja olisi mahdollisesti tulossa lisääkin. Tuossa tapauksessa lähteminen kokeilemaan on helpompaa, ja suoritukseen voi suhtautua itselleen armollisemmin. Jos kyseessä olisi yksi näyttöpaikka, siinä olisi onnistuttava ja paine olisi suuri, Ketomaa analysoi. 

Kun puhe kääntyy seuraavaan mahdolliseen vakituiseen WRC-kuljettajaan, asiantuntija Ketomaa nostaa Pajarin edelle vain yhden nimen nykyisistä Rally2-kuskeista.

Oliver Solberg voisi olla vielä kiinnostavampi vaihtoehto. Hän olisi oma ykkösvaihtoehtoni. Hänen vauhtitasonsa WRC2:n puolella on ollut äärimmäisen vakuuttavaa, Ketomaa summaa. 

Pajaria reilut kaksi kuukautta vanhempi Solberg ajoi kaikkiaan 12 MM-rallia Hyundain WRC-autolla kausina 2021-2022. 

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat