Sami Pajarin iso unelma toteutuu – "Tuntuu ihan yliluonnolliselta"

Sami Pajarilla hyvin lähellä täydellinen viikonloppu Sardiniassa – ensimmäinen luokkavoitto Toyotan Rally2-autolle 1:52
Sami Pajarilla hyvin lähellä täydellinen viikonloppu Sardiniassa – ensimmäinen luokkavoitto Toyotan Rally2-autolle.

Sami Pajari on seuraava suomalainen kuljettaja, joka pääsee kokeilemaan taitojaan rallin MM-sarjan pääluokassa.

Toyotan WRC-talli vahvisti aiemmin torstaina, että Pajari, 22, kilpailee tiimin Toyota GR Yaris Rally1 -autolla Latvian MM-rallissa, joka ajetaan 18.–21. heinäkuuta.

Pajarin ralliuraa on rakennettu harkiten. Kaudella 2021 tuli MM-sarjan JWRC-luokan mestaruus ja viime sesongilla ensimmäinen WRC2-luokan osakilpailuvoitto MM-sarjassa.

Täksi kaudeksi kalusto vaihtui Toyotan uuteen Rally2-autoon. Ja nyt suomalaistoivo on tekemässä loikan Rally1-autoon yhdessä MM-rallissa.

– Tämä on unelmien täyttymys ja sellainen asia, jonka eteen on tehty töitä monta vuotta. Tuntuu jotenkin ihan yliluonnolliselta, että nyt se juttu tapahtuu, Pajari kuvailee.

– Olen todella kiitollinen ja innoissani tästä. Fiilis on kaikin puolin tosi loistava.

Pajari kertoi aiemmin tänä vuonna siitä, kuinka hän suunnitteli noin viisi vuotta sitten taustajoukkojensa kanssa askelmat tuleville vuosille ja kohti rallimaailman huippua. Työ on tuottanut tulos.

– Askeleet ovat menneet viime vuosina tosi hyvin eteenpäin ja olemme pystyneet tekemään hyviä tuloksia. Suuntamerkit ovat osuneet aika kohdalleen. En ehkä olisi voinut uskoa, että tämä (Rally1-autolla osallistuminen MM-ralliin) olisi oikeasti voinut tulla näin nopeasti eteen, mutta ei voi muuta kuin olla tosi tyytyväinen, Pajari myhäilee.

Se on varmaa, että Toyotalta Pajari saa käyttöönsä kilpailukykyisen kaluston. Toyota on dominoinut viime vuodet valmistajien ja kuljettajien MM-sarjoja. Lisäksi tiimin Toyota GR Yaris Rally1 -auton pitäisi sopia hyvin Latvian nopeille sorateille.

– On tosi hienoa olla osa sitä tiimiä. Siellä on ollut monta suomalaistakin kuskia ja tuttuja suomalaisia kasvoja. Sitä kautta on hienoa päästä olemaan yksi heistä, Pajari sanoo.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat