Suomalaislupaukselle unelmauutinen MM-rallissa! Jari-Matti Latvalalla näppinsä pelissä

Sami Pajarilla hyvin lähellä täydellinen viikonloppu Sardiniassa – ensimmäinen luokkavoitto Toyotan Rally2-autolle 1:52
Sami Pajarilla hyvin lähellä täydellinen viikonloppu Sardiniassa – ensimmäinen luokkavoitto Toyotan Rally2-autolle.

Suomalaiskuski Sami Pajari tekee WRC-debyyttinsä Toyotan Rally1-autolla Latvian MM-rallissa heinäkuussa. Japanilaistalli tiedotti asiasta torstaina. 

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
MTV Katsomossa!

Puolan MM-ralli 27.–30.6.

Kaikki suorat ajolähetykset MTV Maxilla ja MTV Katsomossa kaudella 2024.

Pajari ja kartturi Enni Mälkönen kilpailevat Latviassa Toyotan neljännellä autolla sarjaa vakituisemmin kiertävän kolmikon rinnalla. 

Pajari, 22, on pohjustanut näyttöpaikan vahvoilla suorituksilla. Vuonna 2021 hänestä tuli WRC-historian nuorin juniorimestari. WRC2-luokassa hän on ajanut kaksi voittoa – viime vuonna Suomessa ja viime viikolla Sardiniassa. Näistä jälkimmäisen hän otti Toyotan täksi kaudeksi lanseeraamalla Rally2-autolla. 

Toyotan tallipomo Jari-Matti Latvala alleviivaa, että tiimi haluaa nyt nähdä Pajarin potentiaalin WRC-autossa. 

– Hän on loistavan vauhtinsa lisäksi antanut insinööreillemme palautetta, mikä auttaa meitä tekemään entistä paremman (Rally2-)auton asiakkaillemme, Latvala kehuu Toyotan tiedotteessa

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Latvia on Pajarille mieluisa paikka WRC-debyyttiä ajatellen, sillä soratiet ovat luonteeltaan hyvin samankaltaisia kuin Suomessa, nopeita ja jouhevia. 

– Tuntuu mahtavalta saada tämä mahdollisuus Toyotan autossa. Olen tehnyt töitä tätä varten jo vuosia, mutta Rally1-puolella on harvoin paikkoja vapaana. Haaste tulee olemaan valtava, sillä opittavia asioita on paljon ja vauhti huipputasolla on todella kova. Yritän olla keskittymättä liikaa tulokseen tai ottaa siitä paineita. Yritän nauttia ja haalia kaiken mahdollisen kokemuksen tulevaisuutta ajatellen, Pajari kommentoi. 

– Jos onnistumme hyvin, toivon, että tulevaisuudessa eteen tulisi jotain kivaa, mutta näitä asioita pitää miettiä vasta myöhemmin. Nyt keskityn vain tähän ralliin ja nautin siitä. 

Latvian MM-ralli ajetaan 18.–21. heinäkuuta. Tätä ennen kaasutellaan Puolassa 27.–30. kesäkuuta. Siellä WRC-debyyttinsä tekee latvialainen Martins Sesks, 24, joka saa alleen M-Sportin Fordin ilman hybridiyksikköä. Latviassa Sesks saa käyttöönsä täysitehoisen Rally1-ajokin. 

Upea suomalaishetki Sardiniassa - Sami Pajari aiheutti Jonne Halttuselle kylmät väreet 2:26
Upea suomalaishetki Sardiniassa – Sami Pajari aiheutti Jonne Halttuselle kylmät väreet.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat