Arviointivirhe tuli kalliiksi – Simpsoneista miljoonatappiot

Yhdysvaltojen postilaitos teki kalliin töppäyksen yliarvioidessaan Simpsonit-postimerkkien kysynnän. Nyt posti meinaa hukkua Simpsonit-merkkeihin, jotka eivät ole menneet kaupaksi.

Yhdysvaltojen postilaitos USPS luotti liikaakin keltaisen perheen suosioon tilatessaan Simpsonit-postimerkkejä miljardin kappaleen satsin pari vuotta sitten. Vuonna 2009 ja 2010 myydyissä Simpsoneiden 20-vuotista taivalta juhlistaneissa merkeissä seikkailivat niin Marge, Homer, Bart, Lisa kuin Maggiekin ja ne maksoivat 44 senttiä.

Kysyntä ei kuitenkaan aivan kohdannut tarjontaa, uutisoi Bloomberg.com. Miljardista teetetystä merkistä jenkkikuluttajille kelpasi nimittäin vain 318 miljoonaa. Postilaitos meinaakin nyt hukkua niihin 682 miljoonaan postimerkkiin, jotka jäivät myymättä.

Simpsoneiden lisäksi postilaitoksen käsiin on viime vuona jäänyt kasapäin muitakin merkkejä, ja kritiikkiä onkin sadellut talousvaikeuksissa rypevän laitoksen niskaan.

Millaiset kustannukset virheestä aiheutui? Keiden legendaaristen tähtien koristamat postimerkit ovat Yhdysvaltojen kaikkien aikojen myydyimpiä? Lue koko juttu:Arviointivirhe tuli kalliiksi – Simpsoneista miljoonien tappiot

SIMPSONIT Subilla ti klo 20, ke-pe klo 20 ja 20.30

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat