Mainos

Arvio Strauss-Kahnin korvaussummasta siivoojalle: Miljoonia

Kansainvälisen valuuttarahaston entinen Dominique Strauss-Kahn on sopinut häntä vastaan nostetun seksirikosjutun.

Strauss-Kahnin ja häntä raiskauksen yrityksestä syyttäneen hotellisiivoojan sopimuksen yksityiskohtia ei julkisteta, mutta summan arvellaan olevan noin viitisen miljoonaa euroa.

Rikosjuttu kaatui oikeudessa, mutta siivooja nosti siviilikanteen Strauss-Kahnia vastaan.

Strauss-Kahnin asianajat ovat kieltäneet tiedot miljoonien dollarien korvauksista, mutta asiantuntijoiden mukaan suuri korvaus on normaali käytäntö tämänkaltaisissa tapauksissa.

Skandaalin vuoksi Strauss-Kahn erosi kansainvälisen valuuttarahaston johdosta ja hänen haaveensa Ranskan presidentiksi pääsystä kariutuivat.

Siivooja: Strauss-Kahn hyökkäsi kylvystä

Viime vuoden toukokuussa silloinen kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n pääjohtaja ranskalainen Dominique Strauss-Kahn pidätettiin New Yorkin lentokentällä, ja hänet asetettiin rikossyytteeseen hotellisiivoojan raiskauksesta.

Siivooja, guinealaistaustainen Nafissatou Diallo, syytti Strauss-Kahnin hyökänneen hänen kimppuunsa kylvystä, kun siivooja oli siivoamassa Strauss-Kahnin huonetta. Strauss-Kahn väittää siivoojan olleen suostuvainen seksiin.

Rikossyyte raukesi, sillä siivoojaa ei pidetty luotettavana todistajana. Siivooja kuitenkin nosti siviilikanteen, jonka Strauss-Kahn on nyt sopinut lopullisesti rahalla.

Poiki lisää seksuaalirikossyytteitä

Ranskaan palattuaan Strauss-Kahnia vastaan nostettiin myös muita seksuaalirikossyytteitä. Muun muassa ranskalaiskirjailija Tristane Banon syytti Strauss-Kahnia raiskauksen yrityksestä, mutta syytteistä luovuttiin vanhentuneina.

Strauss-Kahn on edelleen Ranskassa tutkinnan kohteena eliitin seksijuhlista lukuisten prostituoitujen kanssa. Siinä Strauss-Kahnia epäillään parituksesta.

Ennen syytteitä Strauss-Kahnia kaavailtiin jopa Ranskan sosialistien presidenttiehdokkaaksi Francois Hollanden sijaan. Nyt miehen on kuitenkin viimein jättänyt myös hänen vaimonsa.

(MTV3 - Reuters - AFP - STT)

Katso Jussi Karhusen juttu:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.